Άνταμ Σίλβερ: «Δεν θέλουμε παιχνίδια χωρίς θεατές»

Στο NBA εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα έστω και με αποστάσεις

Άνταμ Σίλβερ: «Δεν θέλουμε παιχνίδια χωρίς θεατές»

Ενώ το ΝΒΑ προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της τρέχουσας σεζόν, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέσα σε διάστημα ενός μήνα, το πρωτάθλημα μπάσκετ της Βόρειας Αμερικής, σκέφτεται ήδη τη σεζόν 2020/21 και εξετάζει τη δυνατότητα να υπάρχουν θεατές στα παιχνίδια, ακόμη και με σοβαρούς περιορισμούς, 15 έως 20% της χωρητικότητας).

Εάν το σχέδιο υλοποιηθεί, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα πρωταθλήματα στον κόσμο με θεατές. Μία υπόθεση που ανέφερε ο επίτροπος, Άνταμ Σίλβερ, στην πιο πρόσφατη συνάντηση με τους παίκτες, σύμφωνα με το ESPN.

«Παιχνίδια χωρίς θεατές δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα για κάποιο χρονικό διάστημα. Ίσως κάποια στιγμή να φέρουμε μέρος των φιλάθλων που θα βρίσκονται σε απόσταση. Δεν θα υπάρξει εμβόλιο σύντομα, υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στις εξέδρες. Μπορεί να μην έχουμε 19.000 άτομα, αλλά γιατί όχι 5.000; Ή 8000; Ποιος ξέρει εάν τα πρωτόκολλα δεν θα το επιτρέψουν;», είπε.

Κατά μέσο όρο, το NBA έχει έσοδα από εισιτήρια , 1,1 εκατομμύρια ευρώ για κάθε αγώνα στην κανονική διάρκεια και 1,8 εκατομμύρια για κάθε αγώνα play-off.
Έως τώρα 11 ομάδες έχουν τα προπονητικά τους κέντρα για ατομικές προπονήσεις, με τελευταία αυτή των Χιούστον Ρόκετς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας