NBA: Πώς η παράταση της free agency επηρεάζει και την EuroLeague

Το NBA ενδέχεται να συνεχιστεί το καλοκαίρι, κάτι που θα επηρεάσει το χρονικό πλαίσιο για τις μεταγραφές και τις συμφωνίες με τους ελεύθερους παίκτες της αγοράς. Γιατί επηρεάζεται η EuroLeague.

NBA: Πώς η παράταση της free agency επηρεάζει και την EuroLeague

Η εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ έχει επιφέρει διακοπή σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις της χώρας και το NBA, δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι ιθύνοντες της λίγκας προσπαθούν πάση θυσία το πρωτάθλημα σε επανέναρξη, αφού σε περίπτωση οριστικής διακοπής της φετινής σεζόν, οι οικονομικές συνέπειες θα είναι καταστροφικέςς.

Ακόμα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά και η τελική απόφαση για την επανέναρξη θα ανακοινωθεί σε μερικές εβδομάδες. Το πιο πιθανό σενάριο πάντως είναι η συνέχιση της σεζόν του NBA σε μία πόλη (φαβορί το Λας Βέγκας και το Ορλάντο) το καλοκαίρι, σε αγώνες χωρίς φιλάθλους.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει παράταση στην free agency και θα μεταθέσει συμφωνίες και αποδεσμεύσεις των ελεύθερων παικτών τον Αύγουστο ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο.

Πώς αυτό θα επηρεάσει και την EuroLeague; Η παράταση της free agency θα περιορίσει σημαντικά τις επιλογές των ελεύθερων παικτών από το NBA για τις ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τον σχεδιασμό στο ρόστερ τους ενόψει της επόμενης σεζόν.

Εντέλει, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί ακόμα να ειπωθεί με σιγουριά, καθώς αναμένεται ακόμα η οριστική απόφαση από πλευράς Άνταμ Σίλβερ για το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος. Όλα αυτά παραμένουν σενάρια, μέχρι να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την έκβαση της χρονιάς.