Ο'Νιλ: «Το NBA σκέφτεται να αποκτήσει ομάδα σε Κίνα, Ιαπωνία ή Λονδίνο»

Ο Σακίλ Ο'Νιλ αποκάλυψε ότι το NBA σκέφτεται να προσθέσει ομάδα εκτός ΗΠΑ και Κανάδα, αναφέροντας ως πιθανούς προορισμούς Κίνα, Λονδίνο και Ιαπωνία.

Ο'Νιλ: «Το NBA σκέφτεται να αποκτήσει ομάδα σε Κίνα, Ιαπωνία ή Λονδίνο»

Το NBA έχει ξεκαθαρίσει μέσω του Άνταμ Σίλβερ ότι δεν πρόκειται να προσθέσει ομάδα αυτή την περίοδο, ειδικά εκτός ΗΠΑ και Καναδά. Ωστόσο, ο Σακίλ Ο'Νιλ φαίνεται να έχει διαφορετική πληροφόρηση.

Ο άλλοτε σούπερ σταρ των Λέικερς μίλησε σε podcast και αποκάλυψε ότι η λίγκα έχει σχέδια να προσθέσει μία ομάδα στο εξωτερικό, αναφέροντας μερικούς πολύ ενδιαφέροντες προορισμούς.

«Στο ΝΒΑ σκέφτονται να προσθέσουν ομάδα από το εξωτερικό. Ακούω συνέχεια ότι το Σιάτλ θέλει να έχει πίσω μία ομάδα, αλλά θα πρέπει να πουλήσουν μία από τις ομάδες για να γίνει αυτό. Ακούω όμως και την Κίνα, την Ιαπωνία, το Λονδίνο. Ακούω ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες πωλούνται και ίσως μία πάει στο Λας Βέγκας».

Οι δηλώσεις του θρυλικού NBAer και νυν σχολιαστή δεν παύουν να έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι οι σχέσεις NBA και Κίνας βρίσκονται σε ρήξη, με πρόσφατο παράδειγμα την άρνηση του κρατικού καναλιού της χώρας να μεταδώσει αγώνες της λίγκας.

Παράλληλα, είναι γνωστό ότι το NBA έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να ανοίξει την τεράστια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας διεξάγοντας αγώνες στην "O2 Arena", χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα ανταπόκριση μέχρι στιγμής.