NBA Draft: Νέα προθεσμία για παίκτες NCAA που θέλουν να αποσύρουν το όνομά τους

Το NCAA ανακοίνωσε ότι άλλαξε την προθεσμία που είχαν οι παίκτες να δηλώσουν ότι αποσύρουν το όνομά τους από το NBA Draft 2020 λόγω των αναβολών που έχει φέρει ο κορονοϊός.

NBA Draft: Νέα προθεσμία για παίκτες NCAA που θέλουν να αποσύρουν το όνομά τους

Ο κορονοϊός έχει παγώσει μέχρι νεωτέρας όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ και το NCAA αποφάσισε λόγω των συνθηκών να διευκολύνει τους αθλητές του. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να αλλάξει την προθεσμία που έχουν οι παίκτες να αποσύρουν το όνομά τους από το προσεχές Draft.

Η ημερομηνία αυτή μέχρι πρόσφατα είχε οριστεί στις 3 Ιουνίου. Ωστόσο, με το ΝΒΑ Draft 2020 να αναμένεται να μεταφερθεί από την 25η Ιουνίου για τον Αύγουστο ή για τον Σεπτέμβριο, δεν υπήρχε λόγος οι παίκτες του NCAA να πιεστούν χρονικά για κάτι που δεν θα συμβεί για τουλάχιστον δύο μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το NCAA δεν γνωστοποίησε ποια θα είναι η νέα προθεσμία, αλλά την άλλαξε σε επ' αόριστον, προφανώς μέχρι να αποφασίσει και το NBA πού θα τοποθετήσει χρονικά το προσεχές Draft.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η λίγκα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει το ίδιο και με την προθεσμία παικτών που έχουν δηλώσει συμμετοχή εκτός κολεγιακού πρωταθλήματος, όπως ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού.