Tι συμβαίνει τελικά με Ουόριορς και Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Οι Ουόριορς καραδοκούν για την απόκτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους Μπακς. Το θέμα του συμβολαίου, τα σενάρια ανταλλαγής και οι αντιφάσεις του Στεφ Κάρι για την ατάκα του τον Ιανουάριο.

Tι συμβαίνει τελικά με Ουόριορς και Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Τις τελευταίες μέρες πλήθος αμερικανικών δημοσιευμάτων κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον των Ουόριορς για την απόκτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο άσος των Μπακς δεσμεύεται με συμβόλαιο με το Μιλγουόκι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και την υπόθεσή του παρακολουθούν πολλές ομάδες του NBA. Οι «πολεμιστές ωστόσο εμφανίζονται ως ο μεγάλος διεκδικητής του "Greek Freak" από τα «ελάφια». Πόσο μεγάλη βάση έχουν τελικά τέτοια σενάρια;

Το «αν» του συμβολαίου και η τακτική των Ουόριορς

Το ερώτημα που κυριαρχεί στο μυαλό όλων στο Μιλγουόκι είναι το ζήτημα της πρόωρης ανανέωσης του Έλληνα άσου. Αυτό θα κρίνει εν πολλοίς όποιες εξελίξεις ακολουθήσουν. Ο Γιάννης θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του NBA, υπογράφοντας πενταετές supermax συμβόλαιο με τους Μπακς ύψους 275 εκατ. δολαρίων!

Ο σούπερ σταρ των «ελαφιών», εμμέσως πλην σαφώς, έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά στο θέμα της παραμονής του στους Μπακς: Είναι ευτυχισμένος στο Μιλγουόκι και εφόσον η ομάδα παραμένει ανταγωνιστική και ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, δεν έχει λόγο και ο ίδιος να μην παραμείνει μέλος της. Πολλά δημοσιεύματα μάλιστα ανέφεραν ότι η φετινή πορεία των Μπακς και η έκβαση των play offs ενδεχομένως να έκριναν πολλά στο μυαλό του Γιάννη. Φυσικά, η διακοπή λόγω κορονοϊού έχει ίσως έχει διαφοροποιήσει αυτόν τον παράγοντα...

Αν λοιπόν ο Γιάννης επιλέξει να μην υπογράψει την πρόωρη επέκταση, οι Ουόριορς θα προτείνουν στους Μπακς ανταλλαγή, ώστε οι δεύτεροι να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να τον χάσουν ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2021. Τα περισσότερα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το Γκόλντεν Στέιτ θα δελεάσει τους Μπακς με ένα πακέτο ανταλλαγμάτων που θα περιλαμβάνει τους Άντριου Ουίγκινς και drafts picks πρώτου γύρου για το 2020, 2021 και 2022.

Ωστόσο, ένα νέο δημοσίευμα από εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο (San Fransisco Chronicle) αναφέρει ότι οι Ουόριορς θα δώσουν έναν εκ των Κλέι Τόμπσον ή Ντρέιμοντ Γκριν για να επιτύχουν το deal, ώστε και τα «ελάφια» να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Όλα αυτά όμως παραμένουν στο φάσμα του υποθετικού σεναρίου μέχρι ο ίδιος ο Γιάννης να αποφασίσει για το μέλλον του.

Το «ας το κάνουμε» που άναψε φωτιές και το... ψέμα του Κάρι

Οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι Ουόριορς σχεδιάζουν πολύ καιρό το μπάσιμο για τον Αντετοκούνμπο, τον οποίο θεωρούν σημαντικό παράγοντα για την επιστροφή τους στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι πρώτες ενδείξεις ότι οι «πολεμιστές» θα κινηθούν για τον Γιάννης έγιναν ήδη φανερές από τον Ιανουάριο.

Τότε, σε ματς των Ουόριορς με τους Μπακς, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον Στεφ Κάρι να λέει στον Έλληνα άσο «ας το κάνουμε». Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, ο 32χρονος πόιντ γκαρντ ξεκαθάρισε ότι μιλούσε με τον Γιάννη για... βιντεοπαιχνίδια και δεν προσπαθούσε να τον πείσει να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο.

Βέβαια, σε ένα πρόσφατο instagram live σε σχετική ερώτηση οπαδού, ο Κάρι δήλωσε ότι «δεν έχει πιάσει χειριστήριο στα χέρια του μετά τη γέννηση του παιδιού του». Αυτή η αντιφατική δήλωση φούντωσε εκ νέου τα σενάρια και έκανε άπαντες να αναρωτηθούν μήπως τελικά η κουβέντα του με τον Γιάννη δεν ήταν τόσο... αθώα όσο υποστήριξε αρχικά...