Mπάρκλεϊ για Τζόρνταν: «Ήταν σαν αδελφός μου - Λυπάμαι για το πώς είμαστε τώρα»

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ αναφέρθηκε στη φιλία του που χάλασα με τον Μάικλ Τζόρνταν και δεν είναι αισιόδοξος πως θα "ζεστάνουν" και πάλι οι σχέσεις τους. Ο λόγος που δημιουργήθηκε ψυχρότητα μεταξύ τους. 

Mπάρκλεϊ για Τζόρνταν: «Ήταν σαν αδελφός μου - Λυπάμαι για το πώς είμαστε τώρα»

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ μπήκε στο ΝΒΑ μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν, έχοντας επιλεγεί στο Ντραφτ του 1984. Ο πρώτος πήγε στους Σίξερς και ο δεύτερος στους Μπουλς. Ανέπτυξαν στενή φιλία εκτός παρκέ, ενώ υπήρξαν και συμπαίκτες στην περίφημη Dream Team του 1992, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Οι δύο άνδρες κοντραρίστηκαν και στους τελικούς του 1993. Χρονιά στην οποία ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ πήρε το βραβείο του MVP της σεζόν, αλλά ο Μάιλ Τζόρνταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Μπουλς απέναντι στους Σανς του φίλου του.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, με αφορμή την παρουσία του στο ντοκιμαντέρ "Last Dance", ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως θα "ζεσταθούν" και πάλι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών, σχολιάζοντας τα εξής: "Ο Μάικλ ήταν σαν αδελφός μου για 20 χρόνια και κάτι. Και αισθάνομαι λύπη για το πώς είμαστε τώρα. Για εμένα παραμένει ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών και θέλω το καλύτερο για αυτόν, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι. Έχει τον αριθμό μου. Μπορέι να με πάρει τηλέφωνο αν θέλει. "Έχει περάσει πολύς καιρός, οπότε υποθέτω πως όχι".

Ποιος όμως είναι ο λόγος που οι κάποτε στενοί φίλοι πλέον δεν... μιλιούνται; Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ στο παρελθόν άσκησε κριτική για τον παράγοντα Μάικλ Τζόρνταν, σχολιάζοντας πως «επειδή κάποιος υπήρξε κορυφαίος παίκτης, αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να γίνει και κορυφαίος παράγοντας σε μία ομάδα. Οι επιλογές που έχει κάνει στα Ντραφτ, δεν είναι καλές».

Ακολούθως είχε δηλώσει πως: «Αγαπάω τον Μάικλ, αλλά δεν έχει κάνει καλή δουλειά κι ας είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει προσλάβει αρκετά άτομα γύρω του τα οποία θα μπορούσε να ακούσει. Όταν είσαι διάσημος και πληρώνεις τους λογαριασμούς όλων, σπάνια θα διαφωνήσουν μαζί σου επειδή θέλουν να λάβουν την επιταγή τους και να πετάξουν με το ιδιωτικό σου τζετ. Δε νομίζω ότι ο Μάικλ έχει προσλάβει αρκετά άτομα που θα διαφωνούσαν μαζί του».