Τζόρνταν για Κόμπι: «Δεν θα του έδινα τη γα…νη μπάλα» (vid)

Συγκινησιακό και αποκαλυπτικό ήταν στα νέα του επεισόδια το «The Last Dance», όπου αποτυπώνονται η σχέση και οι κόντρες του Μάικλ Τζόρνταν με τον Κόμπι Μπράιαντ.

Τζόρνταν για Κόμπι: «Δεν θα του έδινα τη γα…νη μπάλα» (vid)

Αφιερωμένα στη μνήμη του αξέχαστου Κόμπι Μπράιαντ ήταν το 5ο και το 6ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του ESPN για τον Μάικλ Τζόρνταν «The Last Dance». Τα νέα επεισόδια έδειξαν τις κόντρες του Τζόρνταν με τον Μπράιαντ, με τον θρυλικό ηγέτη των Λέικερς να τον χαρακτηρίζει μεγάλο του αδελφό και ό,τι πέτυχε να οφείλεται σε αυτόν.

«Είχα μία ερώτηση για το “turn around” σουτ του και μου έδωσε μία αναλυτική απάντηση, ενώ μου είπε πως αν χρειαστώ κάτι να τον πάρω τηλέφωνο. Ήταν σαν μεγάλος αδελφός μου», είχε πει ο Κόμπι Μπράιαντ για έναν διάλογο που είχαν οι δυο τους εν ώρα αγώνα…

«Ειλικρινά σιχαίνομαι να μιλάω για το ποιος θα κέρδιζε σε μονό. Οι θαυμαστές μου λένε “Κόμπι, θα τον κέρδιζες σε μονό”, αλλά εγώ τους απαντάω πως “ό,τι είδατε από μένα οφείλεται σε εκείνον. Δεν θα έπαιρνα πέντε πρωταθλήματα χωρίς αυτόν, γιατί με καθοδήγησε, μου έδωσε σπουδαίες συμβουλές”».

Για τις συμβουλές που του είχε δώσει, ο Τζόρνταν λέει: «Ήθελε να ξέρει όταν γυρνάω για τζαμπ σουτ πώς κλειδώνω την άμυνα και πώς τη νιώθω. Του είπα. Δεν είχα πρόβλημα να μοιράζω συμβουλές.

Κάποιος το έκανε και για μένα και σίγουρα δεν είμαι αντίθετος να δώσω συμβουλές αν μου ζητήσει. Σίγουρα δεν θα βγω να πω πολλά. Το παιδί αυτό έμαθε πολλά γρήγορα και θα συνεχίσει να μαθαίνει».

Στο «The Last Dance» μάλιστα παρουσιάζεται και μία συζήτηση που είχε ο Μάικλ Τζόρνταν στα αποδυτήρια, στο All Star του 1998, με ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται, για τον Κόμπι Μπράιαντ.

Τζόρνταν: «Αυτός ο μικρός των Λέικερς θέλει να τα βάλει με όλους, ένας εναντίον ενός».

Φωνή: «Ποιος, ο Κόμπι;».

Τζόρνταν: «Ναι. Δεν αφήνει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν, πάει και το κάνει δικό του. Σαν να λέει ότι θα το κάνει αυτό, θα κάνει το παιχνίδι να μοιάζει με “ένας εναντίον ενός”».

Φωνή: «Σκέφτηκα ότι μετά τα πρώτα τέσσερα άστοχα σουτ θα χαλάρωνε».

Τζόρνταν: «Μετά τα τέσσερα πρώτα σουτ; Αν ήμουν συμπαίκτης του, δεν θα του έδινα τη γα...νη την μπάλα! “Αν θες την μπάλα, αδελφέ, να πάρεις κανένα ριμπάουντ”!».