ESPN: «Οι λίγκες δεν ασφαλίστηκαν για πανδημία, γιατί το θεώρησαν... απίθανο!»

Δημοσίευμα του ESPN αποκαλύπτει ότι οι αμερικανικές επαγγελματικές λίγκες (NBA, NFL, MLB) θα μπορούσαν να έχουν ασφαλιστεί για το ενδεχόμενο πανδημίας, ωστόσο δεν το έπραξαν, θεωρώντας τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο ανύπαρκτες!

ESPN: «Οι λίγκες δεν ασφαλίστηκαν για πανδημία, γιατί το θεώρησαν... απίθανο!»

Μια απόφαση που μάλλον θα μετανιώνουν τη δεδομένη στιγμή πήραν οι επαγγελματικές λίγκες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN, το ΝΒΑ (μπάσκετ), το NFL (αμερικανικό ποδόσφαιρο) και το MLB (μπέιζμπολ) είχαν τη δυνατότητα στο παρελθόν να ασφαλιστούν σε περίπτωση πανδημίας, αλλά δεν το έκαναν.

Κάπως έτσι, οι λίγκες δεν προνόησαν και πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες με ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στον αντίποδα, διοργανώσεις όπως το Γουίμπλεντον είχαν ασφαλιστεί για αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι το φημισμένο τουρνουά τένις θα εισπράξει πάνω από 140 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, επειδή η φετινή διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού.

Πήγες από τις λίγκες σχολίασαν το γεγονός στο ρεπορτάζ του ESPN, τονίζοντας ότι θεωρούσαν «αδιανόητο» να συμβεί κάτι τέτοιο, που θα ακύρωνε ολόκληρες σεζόν. Μάλιστα ένας άλλος διοικών, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήταν σαν να μας έλεγε κάποιος ότι θα παγώσει η κόλαση».