Athletic: «Παίκτες του NBA προπονούνται κρυφά σε "κλειστά" γυμναστήρια»

Ρεπορτάζ του Athletic αποκαλύπτει ότι κάποιοι παίκτες του NBA έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν υποτιθέμενες κλειστές εγκαταστάσεις, παρά τη ρητή απαγόρευση που υπάρχει από τη λίγκα.

Athletic: «Παίκτες του NBA προπονούνται κρυφά σε "κλειστά" γυμναστήρια»

Το NBA είχε δώσει σαφή εντολή σε όλες τις ομάδες να διατηρήσουν κλειστές τις προπονητικές εγκαταστάσεις τους μέχρι νεωτέρας, ενώ είχε απαγορεύσει στους παίκτες να προπονούνται οπουδήποτε αλλού εκτός του σπιτιού τους, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 8 Μαΐου, όταν και αρθούν τα περιοριστικά μέτρα σε κάποιες εκ των Πολιτειών, με αποτέλεσμα να μπορούν να προπονηθούν αρχικά 14 ομάδες από τις 30, τηρώντας φυσικά αυστηρότατες προϋποθέσεις.

Ωστόσο δημοσίευμα του Athletic κάνει λόγο για παίκτες που παρακάμπτουν τις απαγορεύσεις για να προπονηθούν κρυφά σε γυμναστήρια, τα οποία υποτίθεται πως παραμένουν κλειστά για όλους.

Η λίγκα από την πλευρά της, που αγωνίζεται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατόν, έχει θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες για τη διεξαγωγή προπονήσεων σε πρώτη φάση και είναι αμφίβολο κατά πόσο τηρούνται οι οδηγίες.