NBA: Λιγότερες από τις μισές ομάδες μπορούν να προπονηθούν!

Μόλις 14 ομάδες του NBA θα μπορούν να προπονηθούν από την επόμενη εβδομάδα με βάση τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχουν ληφθεί σε κάθε Πολιτεία.

NBA: Λιγότερες από τις μισές ομάδες μπορούν να προπονηθούν!

Οι ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη σε παγκόσμιο επίπεδο από τον κορονοϊό με σχεδόν 65.000 νεκρούς και πάνω από 1.100.000 κρούσματα. Ωστόσο ακόμα και τώρα δεν υπάρχει μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κάθε κυβερνήτης λαμβάνει για την Πολιτεία του διαφορετικά μέτρα, ανάλογα και με την εξάπλωση του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτομάτως αυτό δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες σε καθεμία από τις 50 Πολιτείες και διαφορετική καθημερινότητα για τους κατοίκους της, επηρεάζοντας επομένως διαφορετικά και τις ομάδες του NBA. Με την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, δημιουργείται συν τοις άλλοις έλλειψη ισονομίας όσον αφορά το θέμα των προπονήσεων των ομάδων.

Από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να προπονηθούν μόλις 14 ομάδες από τις 30 συνολικά της λίγκας, βάσει των μέτρων που έχουν ληφθεί σε κάθε Πολιτεία λόγω κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του «Athletic», προπόνηση μπορούν να κάνουν οι Σανς, Νάγκετς, Χοκς, Μάτζικ, Πέισερς, Τίμπεργουλβς, Χόρνετς, Καβαλίερς, Θάντερ, Γκρίζλις, Ρόκετς, Μάβερικς, Σπερς και Τζαζ.

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, εξετάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα και υπάρχει πρόθεση από μέρους του να μιλήσει με τους κυβερνήτες των άλλων Πολιτειών ώστε να εξασφαλίσει ειδική άδεια προπόνησης και για τις υπόλοιπες 16 ομάδες.