Μπουλς - Πίστονς: Η κίνηση του Τόμας που ο Τζόρνταν δεν τη συγχώρεσε ποτέ (vid)

Δείτε σε video την περίφημη στιγμή που οι Πίστονς του Αϊζάια Τόμας αποχωρούν από το γήπεδο, δίχως να συγχαρούν τους Μπουλς για τη νίκη τους, γεγονός το οποίο ο Μάικλ Τζόρνταν δεν συγχώρεσε ποτέ. 

Μπουλς - Πίστονς: Η κίνηση του Τόμας που ο Τζόρνταν δεν τη συγχώρεσε ποτέ (vid)

Στο 3ο και 4ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ "Last Dance", το οποίο είναι αφιερωμένο στους Μπουλς και τον Μάικλ Τζόρνταν, είδαμε και την μεγάλη αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ Σικάγο και Ντιτρόιτ.

Στους τελικούς της Ανατολής το 1991, οι Μπουλς βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, έχουν δυναμώσει, παίζουν περισσότερο ομαδικά, με τους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν, να... σκουπίζουν τους Πίστονς με 4-0 νίκες. Έκαναν επίδειξη ανωτερότητας, κατακτώντας στη συνέχεια και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, κόντρα στους Λέικερς.

Στο τέταρτο ματς, όμως, στους τελικούς της Ανατολής, οι Πίστονς προχώρησαν σε μία κίνηση που συζητήθηκε και έμεινε στην ιστορία. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, ύστερα από συνεννόηση του Μπιλ Λαϊμπίρ με τον αρχηγό της ομάδας, Αϊζάια Τόμας, το Ντιτρόιτ αποχώρησε από το παρκέ! Δεν είχε λήξει ο αγώνας, αλλά οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να φύγουν δίχως να συγχαρούν και να χαιρετήσουν τους Μπουλς!

Ο Μάικλ Τζόρνταν θεώρησε το γεγονός ως τεράστια ασέβεια, ως μία κίνηση που δεν πρεσβεύει τα αθλητικά ιδεώδη και ενοχλήθηκε έντονα. Ήταν κάτι που δεν συγχώρεσε ποτέ στον Αϊζάια Τόμας και είναι κοινό μυστικό πως στην επιλογή της σπουδαίας Dream-Team του 1992, δεν ήθελε να βρίσκεται στην ομάδα ο "εγκέφαλος" των Πίστονς, κάτι που έγινε και πράξη.