Koύκοτς για Τζόρνταν: «Ήταν πάντα επιθετικός»

Ο Τόνι Κούκοτς θυμάται το κλάμα που έριξαν όλοι στο Σικάγο στην απόφαση του Μάικλ Τζόρνταν να σταματήσει το μπάσκετ, αλλά και τα σχόλια εμψύχωσης που του έκανε ο «Air».

Koύκοτς για Τζόρνταν: «Ήταν πάντα επιθετικός»

O Tόνι Κούκοτς αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ. Ήταν μέλος των Μπουλς από το 1993 έως και το 2000, κατακτώντας με το Σικάγο τρία σερί (1996, 1997, 1998) πρωταθλήματα. Το 1996 μάλιστα είχε αναδειχθεί ως ο καλύτερος έκτος παίκτης στο πρωτάθλημα, έχοντας σημαντικό ρόλο στο ροτέισον των «ταύρων».

Mε αφορμή το ντοκιμαντέρ «Last Dance» που κυκλοφόρησε, το οποίο αφορά τους Μπουλς, ο Κούκοτς αναπόλησε ορισμένες στιγμές που έζησε στο πλευρό των Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν και Ντένις Ρόντμαν, μιλώντας στο NBC.

Για τη μεταγραφή του στους Μπουλς: «Πήγα στους Μπουλς που ήταν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ. Όλοι ήξεραν τι πρέπει να κάνεις για να επιτύχεις. Δεν ήταν εύκολα για μένα. Αλλά όλοι με βοήθησαν. Ήταν πολύ στενάχωρο που λίγο καιρό αργότερα ο Μάικλ αποφάσισε να φύγει. Όταν άκουσα ότι αποσύρεται, ήταν σαν να ράγισαν οι ελπίδες μου για κατάκτηση του τίτλου. Όλοι έκλαιγαν στην ομάδα, ακόμη κι εγώ».

Για τη συμπεριφορά του Τζόρνταν: «Ο Μάικλ ήταν πάντα επιθετικός. Καμιά φορά, όταν με έβλεπε να είμαι πεσμένος, με πλησίαζε, με χτυπούσε στον πισινό και μου έλεγε “σ’ αγαπώ, Γιουγκοσλάβε αδερφέ μου”. Κι εγώ του απαντούσα “όχι, όχι, όχι. Είμαι Κροάτης”. Μου έχουν μείνει πολλές αναμνήσεις».