Κορονοϊός: Σίλβερ και Κιούμπαν στην επιτροπή Τραμπ για την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ συστήνει επιτροπή για την ανάκαμψη της οικονομίας στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ θα έχει τη δική του εκπροσώπηση, με τους Άνταμ Σίλβερ και Μαρκ Κιούμπαν.

Κορονοϊός: Σίλβερ και Κιούμπαν στην επιτροπή Τραμπ για την ανάκαμψη της οικονομίας

Η έξαρση του κορονοϊού έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις ΗΠΑ, με την χώρα πλέον να είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Αριθμεί περισσότερα από 614.000 κρούσματα, ενώ 26.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, η Φλόριντα, το Τέξας, η Λουϊζιάνα, η Πενσιλβάνια, αλλά και η Βοστώνη, είναι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα. Επιχειρήσεις έχουν κλείσει, αρκετές δραστηριότητες έχουν σταματήσει και έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία της χώρας.

Για αυτόν τον λόγο, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως για να υπάρξει ανάκαμψη στην οικονομία της χώρας, θα δημιουργήσει μία επιτροπή για την... επανεκκίνηση των ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα. Θα έχει την ονομασία: “Great American Economic Revival Industry Groups” αποτελούμενη από 200 προσωπικότητες από όλους τους χώρους, που θα δώσει τις δικές της συμβουλές ώστε η οικονομία των ΗΠΑ να επανεκκινηθεί μετά την πανδημία, για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά από το lockdown.

Aυτή η επιτροπή θα έχει εκπροσώπους και από το ΝΒΑ, με τους οποίους ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία. Ο λόγος για τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ και τον ιδιοκτήτη (και επιχειρηματία) των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν.

Στόχος του Ντόναλντ Τραμπ είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση επιστροφή των επαγγελματικών λιγκών στη δράση, κάτι που είχε τονίσει σε τηλεδιάσκεψη που είχε προ ολίγων ημερών με τους επικεφαλής τους. Μάλιστα, μιλώντας για το ΝΒΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει τα εξής: "Πρέπει να έχουμε τον αθλητισμό μας πίσω. Κουράστηκα να παρακολουθώ παιχνίδια ΝΒΑ 14 ετών πριν. Όμως και πάλι δεν έχω τόσο χρόνο για να παρακολουθώ”.