Λαϊμπίρ: «Ο ΛεΜπρόν είναι ανώτερος του Τζόρνταν - Ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ μπάσκετ»

Ο παλαίμαχος σέντερ των Πίστονς, Μπιλ Λαϊμπίρ, ο οποίος έδωσε ομηρικές μάχες με τους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, χαρακτήρισε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ως τον καλύτερο μπασκετμπολίστα που έπαιξε ποτέ στο παιχνίδι. 

Λαϊμπίρ: «Ο ΛεΜπρόν είναι ανώτερος του Τζόρνταν - Ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ μπάσκετ»

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια, ήταν εκείνο ανάμεσα στους Ντιτρόιτ Πίστονς του Αϊζάια Τόμας και τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Τα «κακά παιδιά» του ΝΒΑ είχαν στριμώξει τους "ταύρους", κατακτώντας τα πρωταθλήματα του 1989 και του 1990, αλλά στη συνέχεια ο κύριος με τη φανέλα με το «23», έχοντας για συμπαραστάτη τον Σκότι Πίπεν, σάρωσαν τους τίτλους και τον κάθε αντίπαλο.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ομάδας των Πίστονς, ο παλαίμαχος σέντερ, Μπιλ Λαϊμπίρ, από τους πιο σκληροτράχηλους ψηλούς που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, ρωτήθηκε για το ποιον θεωρεί τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της Λίγκας. Δεν είχε και ποτέ τις καλύτερες σχέσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν, λόγω της μεγάλης του αντιπαλότητας, οπότε δεν... ξένισε το γεγονός πως χαρακτήρισε ανώτερο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Ο Τζόρνταν ήταν μια ομάδα μόνος του, έπρεπε να βάζουμε τρεις παίκτες πάνω του. Δεν ήταν ικανός να βάλει στην εξίσωση τους συμπαίκτες του. Το Σικάγο έπρεπε να περάσει από εμάς και όταν μεγαλώσαμε, τους ήταν πιο εύκολο να τα καταφέρουν. Το κλειδί ήταν να εμπιστευθεί ο MJ τους συμπαίκτες του. Ο ΛεΜπρόν είναι ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ στο άθλημα, είμαι κάθετος σε αυτό. Είναι ανώτερος του Τζόρνταν. Είναι ψηλός και βαρύς, τρέχει σαν άνεμος και από την πρώτη ημέρα ήξερε πως να εκμεταλλευθεί τους συμπαίκτες του. Αν το κοιτάξεις από την πλευρά των τίτλων, ο Τζόρνταν κερδίζει, είναι προφανές, όμως ο ΛεΜπρόν είναι ο καλύτερος στην ιστορία του παιχνιδιού. Ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ μπάσκετ".