Kερ: «Οι Ουόριορς του '17 ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει στη ζωή μου στο μπάσκετ»

Ο Στιβ Κερ υπήρξε συμπαίκτης του Μάικλ Τζόρνταν, πήρε 3 σερί πρωταθλήματα με τους Σικάγο Μπουλς, αλλά τόνισε πως η ομάδα των Ουόριορς το 2017, ήταν ό,τι καλύτερο έχει δει στη ζωή του στο μπάσκετ. 

Kερ: «Οι Ουόριορς του '17 ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει στη ζωή μου στο μπάσκετ»

Ο Στιβ Κερ ανήκει στη μικρή λίστα ανθρώπων, που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα στο ΝΒΑ τόσο ως παίκτης, όσο και σαν προπονητής. Ο παλαίμαχος γκαρντ, ο οποίος διέθετε τρομερό σουτ από την περιφέρεια, κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα (1996, 1997, 1998) ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, όντας στο πλευρό των Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν και Ντένις Ρόν τμαν. Για πολλούς ενδεχομένως η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών στο π0,,νβ ψ ρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός τεχνικός, όμως, όταν ρωτήθηκε για το ποια θεωρεί ως την κορυφαία ομάδα που είδαν ποτέ τα μάτια του (είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, είτε και σαν απλός φίλαθλος του σπορ στο ΝΒΑ), απάντησε την ομάδα των Ουόριορς του 2017, η οποία και πήρε τον τίτλο, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Κέβιν Ντουράντ και φυσικά τον Στιβ Κερ για κόουτς.

Συγκεκριμένα, ο Στιβ Κερ σχολίασε τα εξής: "Το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ που είδα ποτέ στη ζωή μου ήταν το 2017 με τους Ουόριορς. Πίστευα ότι οι Καβαλίερς είχαν καλύτερη ομάδα από το 2016, όταν και μας κέρδισαν στους Τελικούς. Και εμείς όμως ήμασταν καλύτεροι με τον Κέβιν Ντουράντ και όλους τους παίκτες υγιείς και έτοιμους. Το επίπεδο στο οποίο βρεθήκαμε ήταν εκπληκτικό, ειδικά στην επίθεση.

Ο ΛεΜπρον έπαιζε σε όλες τις θέσεις και είχε γύρω τους τέσσερις σουτέρ, έτοιμους να σουτάρουν ή να διεισδύσουν. Ήταν τρομακτικό το να προσπαθήσουμε να αμυνθούμε, αλλά και για εκείνους ήταν εξίσου τρομακτικό να μάς παίξουν άμυνα.

Το 2015 ήρθε λίγο αναπάντεχα το πρωτάθλημα, δεν ξέραμε αν μπορούσαμε. Κατά βάθος, προσπαθούσαμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι μπορούμε. Και το 2017 είχαμε τη καλύτερη ομάδα στο κόσμο και ξέραμε ότι θα το πάρουμε. Είχαμε την αυτοπεποίθηση από το 2015 και τον Κέβιν Ντουράντ. Ήταν σε άλλο επίπεδο η αυτοπεποίθησή μας”.