Σίξερς: Έβαλε πλάτη ο Εμπίντ στους υπαλλήλους, «κωλοτούμπα» για τις μειώσεις!

Οι Σίξερς ανακάλεσαν την απόφασή τους να επιβάλλουν μειώσεις 20% σε υπαλλήλους τους, μετά από την κατακραυγή που δέχθηκαν, αλλά και την απόφαση του Τζόελ Εμπίντ να στηρίξει τους εργαζομένους οικονομικά.

Σίξερς: Έβαλε πλάτη ο Εμπίντ στους υπαλλήλους, «κωλοτούμπα» για τις μειώσεις!

Η σεζόν του NBA έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού, ενώ είναι άγνωστο το πότε θα ξαναξεκινήσει, με τις ομάδες και τη Λίγκα να βρίσκονται αντιμέτωπες με οικονομικές απώλειες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Σίξερς προσπάθησαν να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση με τρόπο άτσαλο, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Συγκεκριμένα, ζήτησαν από τους υπαλλήλους τους που αμείβονται με πάνω από 50.000 δολάρια να δεχθούν μείωση ύψους 20%.

Οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν έτοιμοι να δεχθούν αυτό το «ψαλίδι» στις απολαβές τους, ενώ και υπάλληλοι με μικρότερους μισθούς είχαν σε μεγάλο ποσοστό αποφασίσει να προχωρήσουν σε εθελούσια περικοπή σε μια ένδειξη καλής θέλησης εν όψει των προσεχών δύσκολων ημερών.

Όμως, οι Σίξερς υπολόγιζαν χωρίς τον... Τζόελ Εμπίντ. Ο Καμερουνέζος σέντερ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στο εθνικό σύστημα υγείας 500.000 ευρώ, ενώ ήταν έτοιμος να βοηθήσει οικονομικά και τους υπαλλήλους της ομάδας του μετά την περικοπή από τον σύλλογο της Φιλαδέλφεια!

Αυτή η κίνηση «ανάγκασε» ουσιαστικά τους μετόχους, με παρότρυνση και του εκ των ιδιοκτητών Μάικλ Ρούμπιν, όχι μόνο να αλλάξουν την αρχική τους απόφαση επί του θέματος, αλλά να απολογηθούν και επίσημα:

«Θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όλους τους εργαζόμενούς μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σε μια προσπάθειά μας, ζητήσαμε μια προσωρινή περικοπή 20% των μισθών τους, ώστε να διατηρήσουμε και τους 1500 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αφού ακούσαμε το προσωπικό και τους παίκτες μας, είναι πλέον προφανές ότι πήραμε μια λάθος απόφαση. Την ανατρέπουμε και θα πληρώσουμε ολόκληρους τους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους. Ζητάμε συγγνώμη για την λανθασμένη αντιμετώπιση της κατάστασης».

Οι αντιδράσεις για τις περικοπές των μισθών των εργαζόμενων στους Σίξερς ήταν πολύ έντονες, με πολλούς να σχολιάζουν ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων διαθέτουν περιουσίες δισεκατομμυρίων και όμως τα λάθη τους τρέχουν να καλύψουν παίκτες, όπως ο Τζόελ Εμπίντ. Μάλιστα, πολλοί παρατήρησαν ότι η απόφαση του Καμερουνέζου σέντερ να βοηθήσει τους χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους του οργανισμού λειτούργησε σαν «χαστούκι» για τους μετόχους, ώστε να αποσύρουν την αρχική τους απόφαση.

Αξίζει τέλος να τονίσουμε ότι την ίδια στιγμή πολλές άλλες ομάδες της λίγκας έχουν για παράδειγμα ανακοινώσει ότι θα πληρώσουν κανονικά τους μισθούς όχι μόνο των υπαλλήλων τους αλλά και τους μισθούς των εργαζομένων στα γήπεδα των ομάδων τους, οι οποίοι ουσιαστικά έμειναν χωρίς δουλειά μετά την διακοπή των αγώνων.