Κλίπερς - Λέικερς: Το ντέρμπι των κορυφαίων

Μεγάλο ματς το βράδυ της Κυριακής (8/3, 21:30) στο Λος Άντζελες και στο Στέιπλς Σέντερ, με τους Κλίπερς να υποδέχονται τους Λέικερς σε ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι της Δύσης.

Κλίπερς - Λέικερς: Το ντέρμπι των κορυφαίων

Όλα τα βλέμματα του NBA θα είναι στραμμένα στο ντέρμπι του Λος Άντζελες στο Staples Center μεταξύ Κλίπερς και Λέικερς. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν το βράδυ της Κυριακής (8/3, 21:30, ώρα Ελλάδος), με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς.

Έξι συνεχόμενες νίκες έχουν πανηγυρίσει οι Κλίπερς, οι οποίοι παίζουν πλέον πλήρεις και αυτό φαίνεται και στην ανοδική τους πορεία. Με ρεκόρ καταλαμβάνουν πλέον την δεύτερη θέσης στη Δύση (43-19), με τους Νάγκετς (42-21) και Τζαζ (42-22) και λίγο πιο πίσω τους Ρόκετς (39-23) να παραμένουν στο κατόπι τους.

Όσο για τους «λιμναθρώπους», η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ συνεχίζει να κερδίζει στον... αυτόματο πιλότο, με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις να τραβάνε το κουπί κατά κύριο λόγο, και να διατηρεί την πρωτιά της Δύσης με σχετική άνεση και ασφάλεια (48-13). Ωστόσο, κόντρα στους συμπολίτες τους έχουν δείξει να δυσκολεύονται, αφού έχουν υποστεί δύο ήττες στις ισάριθμες φετινές τους αναμετρήσεις.

«Είμαστε ταλαντούχα ομάδα, η άμυνα κερδίζει παιχνίδια»

Ο Λου Ουίλιαμς από την πλευρά του είναι σίγουρος για τη νίκη: «Είμαστε απλά ταλαντούχοι, έχουμε ένα σωρό παιδιά που μπορούν σε κάθε ματς να είναι συγχρονισμένοι και να χτίζουν χημεία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε απλά σούπερ ταλαντούχα ομάδα». Ακόμα συμπλήρωσε για το τι προσφέρουν οι νεοαποκτηθέντες Μάρκους Μόρις και Ρέτζι Τζάσκον: «Σκληράδα, πολλή σκληράδα. Δύο εγκεφαλικοί παίκτες που ξέρουν πώς να παίξουν το παιχνίδι. Παίζουν σκληρά και μας δίνουν ακόμα δύο ταλαντούχους παίκτες από αυτούς που ήδη είχαμε». Από την πλευρά του ο Καουάι Λέοναρντ μίλησε για τις δυνατότητες των Κλίπερς: «Δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές μας, αλήθεια. Δεν ξέρεις ποτέ πόσο καλή μπορεί να είναι μια ομάδα. Αλλά πάντα θα προσπαθούμε να γίνουμε η καλύτερη ομάδα που υπάρχει. Δεν είμαστε εφησυχασμένοι, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε αρχικά, ενώ σχολίασε ότι «η άμυνα κερδίζει παιχνίδια».

«Είμαστε μεταξύ των κορυφαίων, δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει»

Στο αντίπαλο στρατόπεδο το αποτέλεσμα του ντέρμπι έχει μια σημασία, όπως σχολίασε και ο Φρανκ Βόγκελ: «Έχει σημασία (το αποτέλεσμα), αλλά για τη διαδικασία. Θυμάμαι που βάζαμε στην αρχή της σεζόν στον πίνακα ότι δεν κερδίζεις τρόπαιο για την κανονική περίοδο. Οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ερχόμαστε σε αυτήν τη στιγμή που πρέπει να δούμε πού είμαστε σε σύγκριση με το πού βρίσκεται η άλλη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε και πιστεύω θα νικήσουμε, αλλά εντέλει αυτό που έχει σημασία είναι μόλις τελειώσει το ματς, να επιστρέψουμε στη συγκέντρωσή μας». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι: «Θα είναι ανταγωνιστικό ματς, θα είναι σπουδαίο, αλλά ξέρουμε ποιοι είμαστε και ότι συγκαταλεγόμαστε μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της λίγκας, ασχέτως με το ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει».

*Οι «NBA Sundays presented by NBA2K20» είναι μέρος των 48 αγώνων Prime time που προβάλλονται ζωντανά στην COSMOTE TV ξεκινώντας από τις 20:00 κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτήν την εβδομάδα, λοιπόν, οι Λος Άντζελες Κλίπερς υποδέχονται τους Λος Άντζελες Λέικερς στην COSMOTE TV από τις 21:30.