Καβαλίερς: Τέλος ο Μπίλαϊν

Ο Τζον Μπίλαϊν ήρθε σε συμφωνία με τους Καβαλίερς για τη λύση του συμβολαίου του, μόλις 8 μήνες μετά την πρόσληψή του. Υπηρεσιακός τεχνικός ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ.

Καβαλίερς: Τέλος ο Μπίλαϊν

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Καβαλίερς αποτελεί ο Τζον Μπίλαϊν. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ολοκληρώσουν πρόωρα την συνεργασία τους, «σπάζοντας» το πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι.

Ο έμπειρος προπονητής του NCCA είχε αφήσει το κολεγιακό πρωτάθλημα για να ηγηθεί της προσπάθειας του Κλίβελαντ να αναγεννηθεί μέσα από νέα ταλέντα και σταδιακά να επιστρέψει σε ένα ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο. Η προσπάθειά του ωστόσο δεν ευόδωσε, αφού ο απολογισμός μετά από 8 μήνες δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία (με 14 νίκες και 40 ήττες).

Σύμφωνα με το ESPN, πέρα από το ότι ο 67χρονος είχε προβλήματα προσαρμογής στο NBA, είχε και πρόβλημα στην διαχείριση χαρακτήρων στα αποδυτήρια, ήταν απόμακρος χωρίς κανένα σημείο επαφής με τους παίκτες του. Πριν από περίπου ένα μήνα σε team meeting αποκάλεσε τους παίκτες του «ένα τσούρμο αλήτες», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το αμερικανικό Μέσο.

Η απόφαση για την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι ειλημμένη και ο Μπίλαϊν μέχρι το τέλος της ημέρας (19/2) θα αποχαιρετήσει τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, στην πρώτη προπόνηση μετά το All-Star break. Με την αποχώρησή του, θα λάβει ως αποζημίωση μέρος των χρημάτων που επρόκειτο να λάβει για τη φετινή σεζόν (το συμβόλαιό του προέβλεπε το ποσό των 4 εκατ. δολ. ετησίως).

Στον πάγκο των Καβαλίερς θα τον διαδεχθεί υπό το καθεστώς του υπηρεσιακού τεχνικού ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ.