Ρεκόρ στο φετινό All-Star με 19 διεθνείς παίκτες από 15 χώρες

Η μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως για το ΝΒΑ All-Star 2020. All-Star Starters οι Αντετοκούνμπο, Ντόντσιτς, Εμπίντ και Σιάκαμ - Κορυφαίο ρεκόρ οι οχτώ διεθνείς All-Stars - Το φετινό ΝΒΑ All-Star θα μεταδοθεί σε 215 χώρες και 47 γλώσσες -

Ρεκόρ στο φετινό All-Star με 19 διεθνείς παίκτες από 15 χώρες

Ρεκόρ αριθμό συμμετοχών με 19 διεθνείς παίκτες από 15 χώρες στο NBA All-Star 2020, θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν φίλαθλοι από τις τηλεοράσεις, τα κομπιούτερ, τα κινητά και τα tablets τους, σε 215 χώρες και σε 47 διαφορετικές γλώσσες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το NBA Rising Stars την Παρασκε υή 14 Φεβρουαρίου στις 21:00 (τοπική ώρα), το State Farm All-Star Saturday Night το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 20:00 (τοπική ώρα) και το 69οNBA All-Star Game το οποίο θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 16 Φεβρουαρίου στις 20:00 (τοπική ώρα).

Παρακάτω κάποια από τα highlights της φετινής παγκόσμιας γιορτής του μπάσκετ:Καταγράφεται νέο ρεκόρ με συνολικά 19 διεθνείς παίκτες από 15 διαφορετικές χώρες να λαμβάνουν μέρος στο NBA Rising Stars, στο State Farm All-Star Saturday Night και στο 69ο NBA All-Star Game.

Κορυφαίο ρεκόρ είναι επίσης οι 8 διεθνείς παίκτες NBA All-Stars, αλλά και οι 4 διεθνείς παίκτες που ψηφίστηκαν ως NBA All-Star Game starters: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Milwaukee Bucks, Ελλάδα), Λούκα Ντόντσιτς (Dallas Mavericks, Σλοβενία), Τζόελ Εμπίντ (Philadelphia 76ers, Καμερούν, BWB Africa 2011) και Πασκάλ Σιάκαμ (Toronto Raptors, Καμερούν, BWB Africa 2012). Το ρεκόρ των 8 συμπληρώνουν οι: Ρούντι Γκομπέρ (Utah Jazz, Γαλλία), Νίκολα Γιόκιτς (Denver Nuggets, Σερβία), Ντομάντας Σαμπόνης (Indiana Pacers, Λιθουανία) και Μπεν Σίμονς (76ers, Αυστραλία).

Κατά την διάρκεια του NBA All-Star και για 6η συνεχόμενη χρονιά, στο NBA Rising Stars θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι με παίκτες του NBA που διανύουν είτε την πρώτη είτε την δεύτερη χρονιά τους στο πρωτάθλημα. Η μια ομάδα θα αποτελείται από 10 παίκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η άλλη από 10 διεθνείς παίκτες. Η World Team σημειώνει ρεκόρ με 4 Καναδούς παίκτες σε NBA Rising Star Game, κάνοντας τον Καναδά την χώρα με τους περισσότερους παίκτες μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η World Team περιλαμβάνει επίσης 3 πρώην Basketball Without Borders (BWB) παίκτες: τον RJ Barrett (New York Knicks, Καναδάς, BWB Global 2017), τον Ρούι Χατσιμούρα (Washington Wizards, Ιαπωνία, BWB Global 2016) και τον Shai Gilgeous-Alexander (LA Clippers, Καναδάς, BWB Global 2016). Ο Χατσιμούρα είναι ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης που συμμετέχει σε ρόστερ του NBA Rising Stars.

Στα πλαίσια του NBA All-Star 2020, το NBA σε συνεργασία με την FIBA θα πραγματοποιήσουν το 6ο ετήσιο παγκόσμιο Basketball Without Borders Camp από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Quest Multisport. Νυν και πρώην παίκτες NBA, WNBA και FIBA θα κοουτσάρουν τα 64 καλύτερα κολέγια με αθλητές από 34 χώρες της Αφρικής, της Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης. Μερικοί από αυτούς είναι ο Σιάκαμ, ο Ντάβις Μπερτάνς (Wizards, Λετονία), ο Τάκο Φολ (Boston Celtics, Σενεγάλη), ο Κριστιάνο Φελίσιο (Chicago Bulls, Βραζιλία) καθώς και ο NBA ALL-Rookie και μέλος της πρώτης ομάδας για το 2017-2018, Λάουρι Μάρκανεν (Bulls, Φιλανδία, BWB Europe 2014; BWB Global 2015).

Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο θα μπορέσουν να απολαύσουν την εμπειρία του NBA All-Star 2020 μέσω του NBA League Pass και των watch.NBA.com και the NBA App. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, fans εκτός της Βόρειας Αμερικής, θα είναι σε θέση να αγοράσουν και να δουν αποσπάσματα των εκδηλώσεων του NBA All-Star σε μειωμένες τιμές, συμπεριλαμβανομένων των NBA Rising Stars, State Farm All-Star Saturday Night και του 69ου NBA All-Star Game. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το https://watch.nba.com/packages.

Επίσης φίλαθλοι από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη θα μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους παίκτη για MVP του NBA All-Star Celebrity Game by Ruffles (μέσω SMS και Twitter), του NBA Rising Stars (μέσω NBA.com/NBA App, SMS και Twitter) και τον Kia NBA All-Star Game MVP (μέσω NBA.com/NBA App, SMS και Twitter). Φίλαθλοι από την Κίνα μπορούν να ψηφίσουν στο NBA.com.

Πιστοποίηση έλαβαν 425 διεθνή Μ.Μ.Ε. από 54 χώρες για να καλύψουν το NBA All-Star 2020 στο Σικάγο.

Φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν livestream από την Media Day του NBA All-Star από την AT&T στις 15 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στην εφημερίδα mediaday.nba.com.

Εννέα διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα από τα Βαλκάνια, τη Δανία, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Λατινική Αμερική, την Μογγολία, την Πολωνία και την Ισπανία θα κάνουν ζωντανή μετάδοση του NBA All-Star 2020 με σχολιασμό. Ενώ 10 τηλεοπτικά δίκτυα από την Αυστραλία, τα Βαλκάνια, την Βαλτική, την Ινδονησία, την Νέα Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες και την Ουκρανία θα μεταδώσουν από απόσταση για πρώτη φορά το NBA All-Star.

Παίκτες και θρύλοι του NBA και του WNBA θα συμμετάσχουν μαζί με 12 αθλητές των Special Olympics από τέσσερις χώρες (Βέλγιο, Καναδά, Νότια Κορέα και ΗΠΑ) στο 9ο ετήσιο NBA Cares Special Olympics Unified Basketball Game στις 14 Φεβρουαρίου. Το Unified Game θα λάβει μέρος πριν από το NBA All-Star Celebrity Game by Ruffles στο Wintrust Arena και θα μεταδοθεί ζωντανά στην επίσημη σελίδα του NBA στο Facebook https://www.facebook.com/nba/.

Το Celebrity All-Star 2020 by Ruffles στις 14 Φεβρουαρίου στις 19:00 (τοπική ώρα) θα παρουσιάσουν οι εξής: ο βραβευμένος Πορτορικανός καλλιτέχνης, Bad Bunny, ο Ισπανό-Αμερικανός σεφ και φιλάνθρωπος José Andrés, ο Νιγηριανό-Αμερικανός καλλιτέχνης Jidenna, η Γερμανίδα –Γιαπωνέζα - Αμερικανίδα αθλήτρια, ποιητής και ακτιβίστρια Katelyn Ohashi, ο συνιδιοκτήτης των Bucks και Μαρόκο-Αμερικανός Marc Lasry και ο διευθυντής μάρκετινγκ του 2K Sports και Ινδο-Αμερικανός Ronnie 2K.

Influencers από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ινδία, την Ινδονησία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Αφρική και την Τανζανία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα NBA All-Star 2020 International Celebrity-Influencer All-Access, έχοντας πρόσβαση στα παρασκήνια από όλες τις εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου.

Σχετικά με το NBA All-Star 2020

To NBA All-Star 2020 στο Σικάγο θα ενώσει τους πιο ταλαντούχους και παθιασμένους παίκτες στην ιστορία του πρωταθλήματος σε μια παγκόσμια γιορτή του μπάσκετ. Το 69ο ΝΒΑ All-Star Game, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 16 Φεβρουαρίου στο United Center, θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν φίλαθλοι από 215 χώρες σε 42 γλώσσες.

Το ΤΝΤ θα μεταδώσει τηλεοπτικά το All-Star Game για 18η συνεχόμενη χρονιά, και για το Turner Sports θα είναι η 35ηAll-Star κάλυψη. Το United Center θα φιλοξενήσει και το NBA Rising Stars την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και το State Farm All-Star Saturday Night το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου. Το NBA All-Star Celebrity Game by Ruffles στις 14 Φεβρουαρίου, το NBA All-Star Practice και η Media Day από την AT&T στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν στην Wintrust Arena.