Οι τελικοί των ονείρων στο ΝΒΑ

Οι τελικοί, που όλοι ονειρεύονταν τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ, Χιούστον εναντίον Γκόλντεν Στέιτ και Βοστώνη-Κλίβελαντ, έχουν σχεδόν «μαγειρευτεί» και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα...

Οι τελικοί των ονείρων στο ΝΒΑ

Ο ένας, αυτός της Δυτικής Περιφέρειας, είναι γεγονός από σήμερα τα ξημερώματα ενώ ο άλλος, της Ανατολικής είναι θέμα -λίγου χρόνου- για να συμπληρωθεί…

Οι Γουόριορς του Γκόλντεν Στέιτ με τη νίκη τους 113-104 επί των Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης, πίσω από τους 52 πόντους 13 ριμπάουντ και 15 ασίστ του δίδυμου Κάρι-Ντουράντ, έκαναν το 4-1 στη σειρά και πέρασαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της Δυτικής Περιφέρειας.

Από την άλλη πλευρά, οι Ρόκετς, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Κρις Πολ, επικράτησαν στο Χιούστον με 112-102 των Γιούτα Τζαζ και με 4-1 νίκες προκρίθηκαν για πρώτη φορά μετά το 2015, στον τελικό της Περιφέρειας όπου θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τους πρωταθλητές

Ο Πολ, ο οποίος ουδέποτε έχει πάει πέρα από τον 2ο γύρο των πλέι οφ κι ας παίζει 13 χρόνια στο ΝΒΑ, έκανε ό,τι μπορούσε από το χέρι του για να περάσουν οι Ρόκετς στον τελικό. Ιδιαίτερα στο 5ο παιχνίδι με τους Τζαζ ήταν διαστημικός, σημειώνοντας 41 πόντους, 10 ασίστ και μη πέφτοντας σε κανένα λάθος, γεγονός πρωτοφανές για τη στατιστική του πρωταθλήματος.

Ο κόουτς Μάικ Ντ’ Αντόνι ήταν διπλά χαρούμενος καθώς γιόρταζε τα 67 του γενέθλια και όπως είπε, καλύτερο δώρο δεν είχε πάρει στη ζωή του. Η σειρά των τελικών ανάμεσα στο Χιούστον και στο Γκόλντεν Στέιτ θα ξεκινήσει ξημερώματα της Τρίτης (για την Ελλάδα) και αναμένεται συναρπαστικός.

Έως τότε θα έχει βγει και το ζευγάρι του άλλου τελικού, στην Ανατολική Περιφέρεια. Γνωρίζουμε ήδη τον ένα φιναλίστ που είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς οι οποίοι με τον Λεμπρόν Τζέιμς να οργιάζει, σκούπισαν (4-0), πιο εύκολα από ότι αναμενόταν, στα ημιτελικά τους Τορόντο Ράπτορς, την ομάδα που είχε το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή.

Ο άλλος θα προκύψει από το ζευγάρι Βοστώνη-Φιλαδέλφεια αλλά πιο εύκολα θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα παρά αυτή η σειρά των ημιτελικών, δεδομένου ότι καμιά ομάδα δεν έχει επιβιώσει έχοντας βρεθεί κάτω 0-3 στο σκορ.

Οι Σίξερς απλά ανέβαλαν την έξοδό τους, κερδίζοντας το τέταρτο παιχνίδι με 103-92, χάρις στο τρικ του προπονητή τους να χρησιμοποιήσει στη βασική πεντάδα τον Τ. Τζέι Μακ Κόνελ (αντί του Ρόμπερτ Κόβινγκτον) αλλά ο κόουτς θα πρέπει να βγάλει και άλλους άσους από το μανίκι του, αν θέλει να σώσει την παρτίδα στο αποψινό πέμπτο ματς που θα γίνει στη Βοστώνη.

Δείτε τα highlights από τον αγώνα της κανονικής περιόδου, που έγινε στις 20 Ιανουαρίου, ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το Χιούστον.