Κόμπι Μπράιαντ: Γιατί το NBA δεν θα αλλάξει το logo του

Ο λόγος που το NBA δεν θα αλλάξει το logo του με τη μορφή του Kόμπι Μπράιαντ είναι οικονομικός.

Κόμπι Μπράιαντ: Γιατί το NBA δεν θα αλλάξει το logo του

Λίγες μέρες έχουν περάσει μετά τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, και επτά ακόμα ανθρώπων σε δυστύχημα με ελικόπτερο, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και πένθος.

Μία από τις πρωτοβουλίες που έχουν σκεφτεί οπαδοί του εκλιπόντος από όλο τον κόσμο για να τον τιμήσουν είναι η αλλαγή του τωρινού logo του NBA με τη φιγούρα του. Μάλιστα, για αυτόν τον σκοπό σε αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν υπογράψει πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, νούμερο που ανεβαίνει καθημερινά.

Ωστόσο, το NBA δύσκολα θα αλλάξει το παρόν logo του, παρά το γεγονός ότι παλαίμαχοι και νυν αστέρες του ΝΒΑ, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ έχουν στηρίξει δημόσια αυτή την κίνηση.

Από τη λίγκα αναφέρουν ότι ο λόγος που δεν αλλάζουν το logo είναι ότι δεν θέλουν να βάλουν φιγούρα συγκεκριμένου παίκτη, αλλά να έχουν μία πιο γενική που να αντιπροσωπεύει όλες τις ομάδες.

Ο Τζέρι Ουέστ και οι... χαμένες φιλανθρωπίες!

Το παραπάνω μπορεί να προξενεί εντύπωση σε πολλούς, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι το NBA χρησιμοποιεί τη φιγούρα του Tζέρι Ουέστ, ενός θρύλου των Λέικερς, οποίος αγωνίστηκε στους «λιμναθρώπους» από το 1960 μέχρι το 1974. Συμπτωματικά, μάλιστα είναι ο ίδιος άνθρωπος που αποφάσισε να επενδύσει στον Κόμπι Μπράιαντ το 1996 και να τον φέρει στην ομάδα του Λος Άντζελες.

Παρ'όλα αυτά το NBA ουδέποτε έχει παραδεχτεί ότι η φιγούρα που χρησιμοποιεί στο λογότυπό της είναι αυτή του Ουέστ! Ως εκ τούτου, ο 81χρονος πλέον βετεράνος άσος δεν έχει πάρει ούτε... δολάριο, παρά το γεγονός ότι η λίγκα χρησιμοποιεί τη σιλουέτα του από το 1969!

Ακόμα και ο σχεδιαστής του logο έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποίησε ως έμπνευση τον Ουέστ, ο οποίος σε συνέντευξη ερωτώμενος για το θέμα, τόνισε ότι όποια χρήματα έπαιρνε από το NBA, θα τα δώριζε σε φιλανθρωπίες. Τίποτα από όλα αυτά, ωστόσο δεν έχουν... συγκινήσει μέχρι σήμερα τη λίγκα που αρνείται πεισματικά να αναγνωρίζει δικαιώματα στον Ουέστ.

Με βάση όλα τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι ο λόγος που το NBA δεν θα αλλάξει το λογότυπό του προς τιμή του Μπράιαντ είναι οικονομικός, αφού θα κληθεί να δώσει εκατομμύρια δολάρια στην οικογένειά του για να χρησιμοποιήσει επίσημα την εικόνα του.