Μάχη Γιάννη – Ντόντσιτς και στη μέση ο ΛεΜπρον!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φετινή ψηφοφορία του Ολ Σταρ Γκέιμ του ΝΒΑ - Θα είναι δυο Ευρωπαίοι στην κορυφή; 

Μάχη Γιάννη – Ντόντσιτς και στη μέση ο ΛεΜπρον!

Το δικό της ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψηφοφορία για το φετινό Ολ Σταρ Γκέιμ του ΝΒΑ. Δυο Ευρωπαίοι πήραν κεφάλι από την αρχή, ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λούκα Ντόντσιτς, και εσχάτως μπήκε ανάμεσά τους ο ΛεΜπρον Τζέιμς! Για τους Αμερικάνους θα κάτσει βαρύ να είναι και οι δυο ομάδες ξένων (από το 2018 οι ομάδες παίρνουν τα ονόματα των πρώτων σε ψήφων), γι΄ αυτό και ψηφίστηκε μαζικά τις τελευταίες μέρες ο ΛεΜπρον!

Στην Ανατολή, ο Greek Freak οδηγεί για ακόμη μία χρονιά την κούρσα, με συντριπτική διαφορά από τον δεύτερο. Ο πολυτιμότερος παίκτης για την περσινή σεζόν πραγματοποιεί τη καλύτερη χρονιά της καριέρας του, όντας ακόμη πιο βελτιωμένος σε σχέση με τα… όργια της προηγούμενης περιόδου. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας σούπερ σταρ μετράει 3.259.383 ψήφους, όντας πρώτος στην Ανατολική Περιφέρεια, με τον Τζοέλ Εμπίντ να έρχεται δεύτερος (1.784.211), ενώ πρώτος μεταξύ των γκαρντ είναι ο Τρε Γιάνγκ (1.389.628).

Όσον αφορά την… Άγρια Δύση, μέχρι πρότινος φαινόταν ο Ντόντσιτς να έχει την πρωτιά και τη θέση του αρχηγού στην τσέπη του. Ο δευτεροετής Σλοβένος κάνει πράγματα και θαύματα στο πρώτο μισό της σεζόν, διαλύοντας κάθε ρεκόρ που έχει βρεθεί στο διάβα του. Ωστόσο η δεύτερη γύρα της ψηφοφορίας επεφύλασσε μία έκπληξη για τον νεαρό σταρ των Μάβερικς. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς με ανατροπή, πήρε κεφάλι με 3.359.871 ψήφους, ενώ ο Λούκα βρίσκεται τώρα δεύτερος με 3.277.870! Από κοντά βρίσκεται όμως και ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος μετράει 3.124.446 ψήφους και περιμένει στη γωνία.

Όπως και κάθε φορά τα τελευταία χρόνια (από τότε δηλαδή που οι ψήφοι του κόσμου μετράνε σε τόσο μεγάλο βαθμό) τα παράξενα δεν λείπουν. Τι εννοούμε; Αρκεί κανείς να ρίξει μία ματιά στις πρώτες δεκάδες και θα καταλάβει. Από τον Άλεξ Καρούσο που μετράει περισσότερες ψήφους από τους Ντόνοβαν Μίτσελ, Ντέβιν Μπούκερ και ΝτιΆντζελο Ράσελ. Τον Στεφ Κάρι που είναι τέταρτος ανάμεσα στους περιφερειακούς της Δύσης με 595.913 ψήφους, ενώ έχει να αγωνιστεί παραπάνω από δύο μήνες. Μέχρι και στους Καρμέλο Άντονι και Ντουάιτ Χάουαρντ που με τόσες ψήφους σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο 2011!

ΥΓ. Πίσω στην ήπειρό μας, πολλά μπράβο στα κορίτσια του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκες» με το σπαθί τους πέρασαν στους «16» του EuroCup και δικαιούνται να ονειρεύονται! Αν είχαν και μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο, όλα θα ήταν υπέροχα. Ο Έλληνας όμως ακόμη δεν έχει αγκαλιάσει το μπάσκετ γυναικών, που σ΄ άλλες χώρες της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και παίζεται σε γεμάτα γήπεδα. Η προσπάθεια που κάνουν τα κορίτσια και η διοίκηση του Ερασιτέχνη αξίζει μεγαλύτερης στήριξης, αλλιώς δεν θα έχει νόημα να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη ο Ολυμπιακός. Αρχής γενομένης από το ματς με την τουρκική Γκεντσλίκ, οι «ερυθρόλευκες» ευελπιστούν να δουν ένα ΣΕΦ γεμάτο παλμό και ζωντάνια! Μακάρι!