Το NBA αποχαιρετάει τον Ντέιβιντ Στερν (pics)

Από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς μέχρι τον Μάικλ Τζόρνταν, σύσσωμος ο μαγικός κόσμος του NBA αποχαιρέτησε τον Ντέιβιντ Στερν.

Το NBA αποχαιρετάει τον Ντέιβιντ Στερν (pics)

Ο κατά τεκμήριο καλύτερος κομισάριος του NBA Ντέιβιντ Στερν πέρασε στην αιωνιότητα την 1η Ιανουαρίου του 2020, και φυσικά όλος ο μπασκετικός κόσμος, θρηνεί την απώλειά του.

ΝΒΑ: Πέθανε ο Ντέιβιντ Στερν (pic)

Από τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Μάτζικ Τζόνσον μέχρι τον Λεμπρόν Τζέιμς, όλοι οι αστέρες του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο που άλλαξε τη Λίγκα με το όραμα του.

Δείτε μερικά από τα σημαντικότερα tweets για την μεγάλη απώλεια:

Μάικλ Τζόρνταν: «Χωρίς τον Ντέιβιντ Στερν, το ΝΒΑ δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Οδήγησε την λίγκα σε δύσκολες στιγμές, την ανέπτυξε και την έκανε παγκόσμιο φαινόμενο, δημιουργώντας ευκαιρίες που λίγοι μπορούσαν να φανταστούν. Το όραμά του και η ηγετική του ικανότητα με έβαλαν στο παγκόσμιο στερέωμα και με βοήθησαν να πετύχω. Ο Ντέιβιντ αγαπούσε βαθιά το παιχνίδι του μπάσκετ και απαιτούσε τελειότητα από αυτούς που βρίσκονταν γύρω του και τον θαύμαζα για αυτό. Δεν θα ήμουν εδώ που είμαι χωρίς αυτόν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Νταϊάν και την οικογένειά του».

Μάτζικ Τζόνσον: «Η Κούκι και εγώ είμαστε συνεντριμμένοι στο άκουσμα της είδησης ότι πέθανε ένας φίλος μου για χρόνια, ο πρώην Κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας, φίλος, επιχειρηματίας και οραματιστής. Τον αγαπούσα και τον σεβόμουν».

Κόμπι Μπράιαντ: «Το παιχνίδι άλλαξε με τόσους πολλούς τρόπους υπό την ηγεσία και το όραμα του Ντέιβιντ Στερν. Απαιτούσε το καλύτερο από όλους, επειδή το έδινε και ο ίδιος. Σεβασμός. Ευχαριστώ Κομισάριε. RIP».

Σακίλ Ο'Νιλ: «RIP κύριε Ντέιβιντ Στερν. Ο καλύτερος Κομισάριος που το έκανε αυτό».

Σκότι Πίπεν: «Πολλή λυπηρή μέρα για το μπάσκετ. Είδαμε πολλές φορές τον Ντέιβιντ Στερν στα 90's και τον βρήκα ευγενικό, προσεκτικό και σχεδόν πάντα τον πιο έξυπνο άνθρωπο στο δωμάτιο. Ήταν πρωτοπόρους, ο οποίος βοήθησε να αναπτυχθεί το άθλημά μας σε παγκόσμιο παιχνίδι και η επιρροή του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. RIP Κομισάριε».

Μπιλ Ράσελ: «Δεν μπορώ να βρω λέξεις για το τι σήμαινε η φιλία μου με τον Ντέιβιντ Στερν για εμένα και τους άλλους. Άλλαξε τόσες πολλές ζωές. Ο Ντέιβιντ ήταν πρωτοπόρος και έκανε το άθληαμ που αγαπάμε αυτό που είναι σήμερα. Είναι μία τεράστια απώλεια. Οι καρδιές μας είναι με την Νταϊάν και την οικογένειά της. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου».

Ντουέιν Γουέιντ: «RIP Ντέιβιντ Στερν. Το σφίξιμο του χεριού σου στις 26 Ιουνίου 2003 ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Στεφ Κάρι: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις λέξεις που είπες εκείνη τη μέρα! "Με το Νο7" άλλαξε την ζωή μου για πάντα. Ευχαριστώ εσένα και την οικογένειά σου για την ηγετική σου ικανότητα και την αφοσίωσή σου στο να αναπτύξεις το άθλημα του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων. RIP Kομισάριε Στερν».

Πάου Γκασόλ: «Σήμερα η οικογένεια του ΝΒΑ έχασε έναν θρύλο, έναν ηγέτη που άλλαξε το παιχνίδι προς το καλύτερο. Έναν πατέρα, σύζυγο και φίλο. RIP Ντέιβιντ Στερν, θα λείπεις για πάντα».

Από τη μεριά του ο Λεμπρόν Τζέιμς πόσταρε τα εξής:

«Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ όταν είπες το όνομά μου και σου έσφιξα το χέρι. Το όνειρό μου είχε γίνει πραγματικότητα!!! Ευχαριστώ για τον τρόπο που αφοσιώθηκες στο όμορφο παιχνίδι του μπάσκετ, το οποίο άλλαξε την ζωή πολλών παιδιών και κυρίως για το όραμά σου να κάνεις το παιχνίδι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ. Ήταν ένα όραμα που μόνο εσύ μπορούσες να κάνεις πραγματικότητα. Έκανες το άθλημά μας το καλύτερο στον κόσμο. Ήταν τιμή που σε γνώρισα. Αναπαύσου στον παράδεισο Ντέιβιντ Στερν. Οι προσευχές μου πάνε με την οικογένεια και τους φίλους σου αυτές τις δύσκολες στιγμές».