Λέικερς - Κλίπερς: Δώρο Χριστουγέννων με ντέρμπι στο Λος Άντζελες!

Η μεγάλη μάχη του Λος Άντζελες πλησιάζει και το fosonline.gr σας αναλύει τα δεδομένα για Λέικερς και Κλίπερς λίγο πριν το πρώτο τους επίσημο φετινό ματς. 

Λέικερς - Κλίπερς: Δώρο Χριστουγέννων με ντέρμπι στο Λος Άντζελες!

Από την αρχή της σεζόν τα βλέμματα του μπασκετικού κόσμου είναι στραμμένα στο Λος Άντζελες. Λέικερς και Κλίπερς προχώρησαν σε μεγάλες κινήσεις το καλοκαίρι του 2019, δημιουργώντας δύο διεκδικητές του τίτλου.

Στοχευμένες προσθήκες με στόχο την κορυφή

Οι Λέικερς ήξεραν ότι έπρεπε να τα αλλάξουν όλα. Γι'αυτό το λόγο, μεταξύ άλλων, απέκτησαν με ανταλλαγή από τους Πέλικανς τον Άντονι Ντέιβις, τον Ντάνι Γκριν, τον ΝτεΜάρκους Κάζινς και όταν ο τελευταίος τραυματίστηκε σοβαρά, τον Ντουάιτ Χάουαρντ.

Το ρόστερ των «λιμνανθρώπων» άλλαξε ριζικά σε σχέση με την τραγική σεζόν 2018-19 και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πλαισιώθηκε ιδανικά από τον Ντέιβις, με την ομάδα να πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση της στην κανονική περίοδο τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ φιγουράρει στην πρώτη θέση της Δύσης με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ σε όλο το NBA (24-6), πίσω μόνο από τους πρωτοπόρους της Ανατολής, Μπακς (31-27).

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Απλώς ο σχεδιασμός των Λέικερς έγινε πιο ορθολογικός αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με αυτό του 2018: Οι «λιμνάνθρωποι» αντιλήφθηκαν ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μόνο με άγουρους πλην ελπιδοφόρους νεαρούς άσους (Μπολ, Ίνγκραμ, Κούζμα) στο πλευρό δεν μπορεί να αποτελέσει επιτυχημένο εγχείρημα.

Έτσι άλλαξαν τη φόρμουλα, φέρνοντας έναν ακόμα σούπερ σταρ στο πλευρό του του «βασιλιά», και μαζί άλλαξαν και τη μοίρα τους. Είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία που οι Λέικερς δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Μια καλή ομάδα μπήκε σε τροχιά πρωταθλητισμού

Οι Κλίπερς ήταν μια διαφορετική περίπτωση. Ακόμα και την περασμένη σεζόν, έχοντας μόνο τα «αποφάγια» των υπολοίπων ομάδων, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο τους στα play offs της Δύσης, βάζοντας δύσκολα στον πρώτο γύρο στους Ουόριορς.

Η έτερη ομάδα του Λος Άντζελες είδε τον πρωταθλητή Καουάι Λέοναρντ ως μία άνευ προηγουμένου ευκαιρία για να μπει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Δίνοντας στον MVP των τελικών του 2019 όσα ζήτησε, έκανε το απόλυτο διπλό «μπαμ» του καλοκαιριού, πλαισιώνοντάς τον με τον Πολ Τζορτζ.

Από καλή ομάδα, οι Κλίπερς έγιναν φαβορί για τον τίτλο. Ωστόσο, σε σχέση με τους Λέικερς, έχριζαν διαφορετικής προσέγγισης για την υλοποίηση του στόχου τους. Είναι σαφές ότι ο Ντοκ Ρίβερς δεν έχει ως πρώτο στόχο το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίδο, αλλά να διαχειριστεί ορθά τους Λέοναρντ και Τζορτζ, δίνοντάς τους τις απαραίτητες ανάσες για να προσχωρήσουν χωρίς απρόοπτα μέσα στη σεζόν.

Γι' αυτό άλλωστε σε σχέση με τους συμπολίτες τους φιγουράρουν πιο χαμηλά, στην τέταρτη θέση της περιφέρειας με ρεκόρ 22-10. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν, αφού πρόκειται για δύο ομάδες ισάξιας δυναμικής, τις οποίες το πιθανότερο είναι να τις δούμε αντιμέτωπες και στους τελικούς της Δύσης να μάχονται για την πρόκριση τους τελικούς του NBA.

Ντέρμπι... χριστουγεννιάτικο δώρο!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/12, 03:00 ώρα Ελλάδας, Cosmote Sport 4 HD), η πρώτη πολυαναμενόμενη «μάχη» των δυο φαβορί, το μεγάλο ντέρμπι του Λος Άντζέλες έρχεται σαν... χριστουγεννιάτικο δώρο για τους απανταχού φίλους του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Οι Λέικερς υποδέχονται τους Κλίπερς στην κοινή τους έδρα, το "Staples Center", με αμφότερες τις ομάδες πάνοπλες. ΛεΜπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις εναντίον Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ, Φρανκ Βόγκελ εναντίον Ντοκ Ρίβερς. Δύο ομάδες με διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινό στόχο.

Φυσικά, εφόσον μιλάμε για ένα ντέρμπι με ό,τι αυτό συνεπάγεται δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για κανένα φαβορί. Οι Λέικερς προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες με Πέισερς, Μπακς, Νάγκετς και θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για να επιστρέψουν στις νίκες.

Οι Κλίπερς από την άλλη επίσης προέρχονται από ήττα κόντρα στους Θάντερ και παρατάσσονται για να αποδείξουν ότι το ρεκόρ της κανονικής περιόδου δεν λέει... τίποτα!

Δεν υπάρχει φαβορί, μόνο ένα μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει ποιος είναι το... αφεντικό στην «Πόλη των Αγγέλων»!