Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Ντέιβιντ Στερν λόγω αιμορραγίας στον εγκέφαλο

Σοκ στο NBA έχει προκαλέσει η είδηση για την άμεση μεταφορά στο χειρουργείο για τον άλλοτε Κομισάριο της Λίγκας Ντέιβιντ Στερν λόγω αιμορραγίας στον εγκέφαλο. 

Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Ντέιβιντ Στερν λόγω αιμορραγίας στον εγκέφαλο

Ο Ντέιβιντ Στερν που με τις πράξεις του έφερε το NBA στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα μπορούσε να βρεθεί, περνάει ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας και όλος ο μπασκετικός κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Συγκεκριμένα ο πρώην Κομισάριος της Λίγκας βρισκόταν σε εστιατόριο όταν και ένοιωσε μια αδιαθεσία. Μετέβη σε νοσοκομείο της Νέα Υόρκης άμεσα όπου διαπιστώθηκε πως έχει πάθει αιμορραγία στον εγκέφαλο. Για αυτό το λόγο και πέρασε κατευθείαν την πόρτα του χειρουργείου. Πλέον ο αθλητικός κόσμος περιμένει να δει πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Να θυμίσουμε πως ο 73χρονος Στερν υπήρξε Κομισάριος του NBA από το 1984 έως το 2014. Είχε όραμα να κάνει το Αμερικανικό πρωτάθλημα ένα παγκόσμιο brand και τα κατάφερε εκτοξεύοντας τα έσοδα της Λίγκας και κατ' επέκταση τους μισθούς των παικτών. Συγκεκριμένα ο μέσος μισθός του καλαθοσφαιριστή στην Αμερική χάρις σε αυτόν, εκτοξεύτηκε από τις 250 χιλιάδες δολάρια στα 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι αυτός που δημιούργησε και την αντίστοιχη Λίγκα για τις γυναίκες, το WNBA.

Ο Στερν για όλα αυτά τα επιτεύγματα του εντάχθηκε στο Hall of Fame από τότε που παρέδωσε και τα σκήπτρα του στον Άνταμ Σίλβερ, το 2014.