Ο ΛεΜπρον Τζέιμς οδηγεί τους Λέικερς στη ...Γη της Επαγγελίας

Ο Κώστας Τσουμπρής γράφει για τον «Βασιλιά» του ΝΒΑ και τις απαντήσεις που δίνει φέτος εντός γηπέδου 

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς οδηγεί τους Λέικερς στη ...Γη της Επαγγελίας

Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι ο κορυφαίος. Ο δρόμος είναι δύσβατος και μοναχικός. Αυτό ο ΛεΜπρον Τζέιμς το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Ο "Βασιλιάς" βρίσκεται στην 17η σεζόν της καριέρας του και μονάχα η κόμη του και κάποιες ρυτίδες στο πρόσωπό του, μαρτυρούν την ηλικία του. Κατά τα άλλα το σώμα του μοιάζει λες και βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Ποιος είπε όμως ότι δεν βρίσκεται; Όταν κάποιος αριθμεί 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ, δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στο πικ της αγωνιστικής του κατάστασης.

Είπαμε όμως, είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι ο κορυφαίος. Ο ΛεΜπρον τη φετινή σεζόν δείχνει ότι απέκτησε ξανά χαρά για το άθλημα, ενώ πάνω από όλα έχει βρει και ισχυρό κίνητρο. Η μεταγραφή του Άντονι Ντέιβις αποτέλεσε την έναρξη της ολικής επαναφοράς για τους Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι έπειτα από ακόμη μία αποτυχημένη σεζόν πάτησαν τη …σκανδάλη, έφεραν τα πάνω κάτω και πλέον έχουν δημιουργήσει μία ομάδα πρωταθλητισμού.

Το 20-3 σίγουρα φαντάζει εντυπωσιακό ως ξεκίνημα, ωστόσο αυτό που ενθουσιάζει περισσότερο είναι ότι το πείραμα ΛεΜπρον-Ντέιβις έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής άκρως επιτυχημένο. Ο τρεις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ βρήκε στο πρόσωπο του σούπερ σταρ σέντερ το κατάλληλο ταίρι για να επιστρέψει στον μεγάλο και βασικό του στόχο: το πρωτάθλημα.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, ωστόσο με εξαίρεση τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αυτή τη στιγμή αποτελούν την κορυφαία ομάδα στο πρωτάθλημα. Φυσικά, η αιχμή του δόρατος σε όλο αυτό δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον "Βασιλιά". Έπειτα από μία σεζόν-σοκ όπου βρέθηκε εκτός πλέι-οφ για πρώτη φορά έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, άπαντες... έπεσαν να τον φάνε, κατηγορώντας εκείνον για το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες.

Ωστόσο για ακόμη μία φορά φρόντισε να δώσει τις απαντήσεις του εντός γηπέδου, καθώς οι λεγόμενοι "ταλαντούχοι" παίκτες (Λόνζο Μπολ, Μπράντον Ινγκραμ) παλεύουν να σταυρώσουν νίκη με τους Πέλικανς, ενώ ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα τους θεωρείται ένα... 19χρονο (Ζιόν Ουίλιαμσον).

Το που θα φτάσουν οι Λέικερς κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζουν φέτος στο παρκέ θυμίζει αρκετά την ομάδα που στις αρχές της δεκαετίας πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Όλο αυτό θα πρέπει και πράγματι πιστώνεται στον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος εισήλθε στη δεκαετία με τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο.

Πλέον, ετοιμάζεται να εισέλθει και στην επόμενη παραμένοντας ο κορυφαίος, με όλους τους υπόλοιπους να προσπαθούν να διεκδικήσουν το στέμμα του.