Ρόκετς: Τέλος η σεζόν για Γκριν

Ο Τζέραλντ Γκριν υποβλήθηκε σε επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός για 6 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τη σεζόν με τους Ρόκετς.

Ρόκετς: Τέλος η σεζόν για Γκριν

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώθηκε για τον Τζέραλντ Γκριν. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ των Ρόκετς χειρουργήθηκε στο αριστερό του πόδι και θα μείνει εκτός για πάνω από έξι μήνες, όπερ σημαίνει θα χάσει τη σεζόν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκριν υπέστη κάταγμα στο πόδι του πριν από περίπου 15 μέρες σε φιλικό με τους Ράπτορς. Ήδη τότε οι πληροφορίες έκανα λόγω για μεγάλο διάστημα απουσίας, κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

Το "disabled player exception" και η επόμενη μέρα

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, το Χιούστον θα καταθέσει αίτηση για "disabled player exception" στο NBA, μία εξαίρεση που αφορά το salary cap και δίνεται όταν η ιατρική γνωμάτευση του παίκτη αποδεικνύει ότι θα χάσει όλη τη σεζόν.

Με βάση τους κανονισμούς, μια ομάδα μπορεί να αποκτήσει έναν free agent με μονοετές συμβόλαιο και απολαβές μέχρι και 50% του συμβολαίου του παίκτη για τον οποίο κατατέθηκε η αίτηση ή μπορεί να αποκτήσει ένα παίκτη με ανταλλαγή που θα έχει συμβόλαιο το 50% του συμβολαίου του τραυματισμένου παίκτη, συν 100.000 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρόκετς έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν έναν ελεύθερο παίκτη αντί του Γκριν με απολαβές 1.25 εκατ. δολάρια (μιας και το συμβόλαιο του τραυματία ανέρχεται στα 2.5), ή να αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής έναν παίκτη με ετήσιες απολαβές ως και 1.35 εκατ. δολάρια.