NBA 2019-20: Τζάμπολ με φαβορί και αουτσάιντερ σε Ανατολή και Δύση!

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ για τον τίτλο του NBA και οι προβλέψεις για ανατολική και δυτική περιφέρεια.

NBA 2019-20: Τζάμπολ με φαβορί και αουτσάιντερ σε Ανατολή και Δύση!

Το NBA ετοιμάζεται για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του και το fosonline.gr κάνει τις προβλέψεις του για τη νέα σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου! Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν και αυτές που θα απογοητεύσουν θα συνθέσουν τον φετινό αγωνιστικό χάρτη στην προσεχή σεζόν.

NBA 2019-20: Οι 30 ομάδες σε Ανατολή και Δύση!

Ανατολή: Ο Γιάννης και οι άλλοι

Η αποχώρηση του Καουάι Λέοναρντ από τους Ράπτορς και κατ’ επέκταση από την Ανατολή, ανοίγει τον δρόμο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς να κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν την περασμένη σεζόν: Να βρεθούν στους τελικούς του NBA και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Οι φιναλίστ των τελικών της Ανατολής, κράτησαν τον Μπρουκ Λόπεζ, ενώ έφεραν έναν ακόμα σουτέρ κλάσης, τον Κάιλ Κόρβερ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το τρίποντο, σημείο –κλειδί του παιχνιδιού. Θεωρητικά συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν μέχρι τέλους, αλλά φυσικά δεν παίζουν μόνοι.

Οι Σέλτικς μπορεί να έχασαν Ίρβινγκ και Χόρφορντ, αλλά η απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ σε συνδυασμό με ένα δεδομένα πιο κοντά στον παλιό του εαυτό Χέιγουορντ τους τοποθετεί στην λίστα των φαβορί. Στο Τορόντο οι Ράπτορς έχασαν τον Καουάι Λέοναρντ, αλλά διατήρησαν τους Γκασόλ -Λάουρι και θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το ριπίτ, ποντάροντας πολλά στον Σιακάμ. Και οι Σίξερς με τους «ψημένους» πλέον Σίμονς και Εμπίντ και την σπουδαία προσθήκη του Χόρφορντ αναμένεται να φτάσουν πιο μακριά στα playoffs από την περσινή χρονιά. Αθόρυβη και υπολογίσιμη δύναμη οι Πέισερς. Οι Νετς με ηγέτη τους τον ώριμο Κάιρι Ίρβινγκ θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για μία από τις κορυφαίες ομάδες στην περιφέρεια.

Οι Χιτ, παρά την προσθήκη Μπάτλερ, θεωρούμε ότι δεν έχουν το βάθος για να φτάσουν μακριά στην post seaspm. Μία από τα ίδια θα είναι οι Μάτζικ, εφόσον κράτησαν τον Βούτσεβιτς. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το νεανικό σύνολο των Χοκς,όπως και το εγχείρημα των Πίστονς, ενώ λίγα πράγματα περιμένουμε από Νικς, Χόρνετς, Μπουλς, Ουίζαρντς και Καβαλίερς.

Δύση: Πανίσχυρο Λος Άντζελες, πολλοί διεκδικητές

Είχαμε γράψει από το καλοκαίρι ότι η ομάδα που θα αποκτούσε τον Καουάι Λέοναρντ θα κατακτούσε τον τίτλο και θα επιμείνουμε σε αυτό. Οι Κλίπερς με Τζορτζ και Λέοναρντ αλλά και με τον Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τους Λέικερς. Με μεταγραφές πρώτης γραμμής (Ντέιβις, Γκριν) αλλά και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς οι «λιμνάνθρωποι» αναμένεται να παλέψουν με τους συμπολίτες τους στους τελικούς της περιφέρειας. Οι Ουόριορς αποδυναμώθηκαν με την φυγή του Ντουράντ, αλλά και τον τραυματισμό του Τόμπσον, όμως παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη.

Οι Ρόκετς με το δίδυμο Ουέστμπρουκ – Χάρντεν είναι αισιόδοξοι για τον τίτλο, ωστόσο διατηρούμε επιφυλάξεις για την επιτυχία της συνεργασίας τους. Σταθερή αξία θα παραμείνουν Νάγκετς, Σπερς, Τζαζ και Μπλέιζερς, ενώ καλύτεροι από πέρσι θα είναι οι Σανς και Κινγκς. Οι Μάβερικς των Ντόντσιτς και Πορζίνγκις θα... κλείσουν σπίτια με το εξαιρετικά σχεδιασμένο νεανικό πρότζεκτ τους.

Οι φιλόδοξοι Πέλικανς με το νο1 του ντραφτ Ουίλιαμσον και τους Μπολ, Ίνγκραμ και Ρέντικ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Μεταβατική περίοδο διανύουν Θάντερ και Γκρίζλις, δεν περιμένουμε πολλά και από τους Τίμπεργουλβς. Ομάδα-έκπληξη της περιφέρειας θα είναι οι Τζαζ.