Σέλτικς: Ανακοίνωσαν συμφωνία με Τάκο Φολ

Οι Μπόστον Σέλτικς θα προσφέρουν στον θηριώδη Τάκο Φολ με εγγυημένο συμβόλαιο, όπως ανακοίνωσαν.

Σέλτικς: Ανακοίνωσαν συμφωνία με Τάκο Φολ

Ο Τάκο Φολ είναι ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη NBA Summer League στο Λας Βέγκας με τη φανέλα των Σέλτικς.

Γι' αυτό το λόγο οι «κέλτες», όπως ανακοίνωσαν, αποφάσισαν να του προσφέρουν Exhibit 10 συμβόλαιο. Τι σημαίνει αυτό; Όπως είχαμε εξηγήσει και στο γλωσσάρι του NBA για την Free Agency, πρόκειται για ένα μη εγγυημένο συμβόλαιο το οποίο μπορεί να αποφέρει στον παίκτη από 5.000 μέχρι 50.000 δολάρια, ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής του στην ομάδα.

Αν ο θηριώδης σέντερ (2.31 μ.) πείσει τους Σέλτικς να τον κρατήσουν στην ομάδα, τότε το συμβόλαιό του θα μετατραπεί αργότερα σε two-way συμβόλαιο. Αν τελικά «κοπεί», η ομάδα της Βοστώνης θα δώσει στον Φολ την επιλογή να αγωνιστεί στη θυγατρική της ομάδα στη G-League, όπου αν μείνει για 60 μέρες θα εισπράξει συνολικά 50.000 δολάρια.

Βέβαια, ο 24χρονος σέντερ θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες στην προσπάθειά του να εδραιωθεί στο NBA. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι Σέλτικς έχουν προσφέρει ήδη τα δύο two-way συμβόλαια που δικαιούται κάθε ομάδα στους Τρεμόντ Γουότερς και Μαξ Στρους, τους οποίους ανακοίνωσαν μαζί με το Φολ.

Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Βοστώνης, η οποία έχει ακόμα μία ανοιχτή θέση στο ρόστερ, θα προσφέρει μη εγγυημένο συμβόαλιο στον Τζαβόντε Γκριν.