Κερ: «Ελπίζω να μη γίνει μόδα αυτό που έκανε ο Ντέιβις»

Ο Στιβ Κερ τάχθηκε κατά της συμπεριφοράς του Άντονι Ντέιβις όσον αφορά στην ανταλλαγή του στους Λέικερς, αφού, όπως τόνισε, οι κινήσεις του έκαναν κακό στο NBA.

Κερ: «Ελπίζω να μη γίνει μόδα αυτό που έκανε ο Ντέιβις»

Ο Στιβ Κερ παραχώρησε συνέντευξη στο "Warriors Insider Podcast", όπου και μίλησε ανοιχτά για τον τρόπο που ο Άντονι Ντέιβις χειρίστηκε το θέμα της ανταλλαγής του μέχρι να παραχωρηθεί στους Λέικερς.

Ο πρώην σούπερ σταρ των Πέλικανς απαίτησε ανταλλαγή από την ομάδα, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι επιθυμούσε να πάει στους Λέικερς, κάτι που περιόρισε σημαντικά τις επιλογές της ομάδας του.

Στον Κερ δεν άρεσε η συμπεριφορά του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ και δεν τον έκρυψε

«Είναι πρόβλημα όταν παίκτες που δεν είναι free agent ζητούν ανταλλαγή. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Άντονι Ντέιβις», τόνισε αρχικά ο Κερ, για να συμπληρώσει: «Όταν ένας παίκτης είναι υγιής και έχει ακόμα κάποια χρόνια στο συμβόλαιό του και λέει "θέλω να φύγω", αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει η λίγκα και να είναι προσεκτικοί οι παίκτες.

Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο, οφείλεις να προσπαθήσεις και να παίξεις για αυτή την ομάδα, την πόλη, τους φιλάθλους. Ακολούθως είναι δικαίωμά σου να αποχωρήσεις ως free agent. Αν υπογράψεις συμβόλαιο, πρέπει να σε δεσμεύει».

Ακολούθως ο τεχνικός των Ουόριορς δήλωσε: «Αν συμφωνήσεις με την ομάδα σου ότι είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι σας είναι άλλο πράγμα. Αλλά αυτό που έγινε με τον Ντέιβις ήταν ξαφνικό και ελπίζω να μην γίνει μόδα, επειδή είναι κακό για την λίγκα. Αυτό που έκανε ο ΛεΜπρόν ήταν να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και μετά έφυγε. ο Κέβιν Ντουράντ έκανε το ίδιο, τόσο όταν ήρθε, όσο και όταν έφυγε από το Γκόλντεν Στέιτ. Υπογράφεις ένα συμβόλαιο, το εξαντλείς και μετά φεύγεις. Έτσι πρέπει να γίνεται.

Είναι ενοχλητικό όταν υπάρχει τόση κίνηση πριν ολοκληρωθεί ένα συμβόλαιο, με τις ομάδες να είναι όμηροι, όπως και η λίγκα. Δε μου αρέσει. Κάνει ζημιά σε όλους».