ΝΒΑ: Έρευνα για την Free Agency!

Σύμφωνα με το ESPN, το NBA ξεκίνησε έρευνα για να εξετάσει το ενδεχόμενο παράνομης προσέγγισης ομάδων σε παίκτες.

ΝΒΑ: Έρευνα για την Free Agency!

Ήδη την πρώτη μέρα της Free Agency (30/6) οι ομάδες δέσμευσαν ποσό ύψους 2 δισ. στο σάλαρι καπ τους, ενώ όλοι οι σούπερ σταρς, πλην του Καουάι Λέοναρντ, συμφώνησαν αστραπιαία με την ομάδα που τελικά υπέγραψαν.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί της NBA Free Agency και πως υπήρξαν παράνομες προσεγγίσεις παικτών.

Η Λίγκα δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα πάρει μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων πρακτικών στο μέλλον.

Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε προβληματισμένος από αυτή την κατάσταση, ενώ παραδέχτηκε ότι ο η free agency χρειάζεται αλλαγές.

Γι' αυτό το λόγο, το NBA αποφάσισε να διεξάγει έρευνα. Όπως αναφέρει το ESPN, η Λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια λόγω έντονων παραπόνων από ιδιοκτήτες ομάδων μικρότερων αγορών.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει όλες οι λεπτομέρειες γνωστές, η έρευνα του NBA θα επικεντρωθεί σε μερικές μεγάλες συμφωνίες που έγιναν γνωστές σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη έναρξη της Free Agency, αφού είναι σαφές ότι τόσο μεγάλα deal δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσα σε μια μέρα.

Οι ιθύνοντες του NBA έχουν ήδη προγραμματίσει κάποιες συναντήσεις, ώστε να μαζέψουν πληροφορίες για τις συνθήκες που διενεργήθηκαν οι διαπραγματεύσεις. Η έρευνα θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει στο αν πράγματι υπήρξε tampering, δηλαδή προσέγγιση παίκτη πριν την επίσημη έναρξη της free agency.

Αν τελικά αποδειχτεί ότι υπήρξαν παράνομες κινήσεις, το NBA ενδεχομένως να επιβάλλει κάποιου είδους πρόστιμο στις εμπλεκόμενες ομάδες ή πιθανότατα να στερήσει κάποια draft picks.