Σίλβερ: «Δεν σκεφτόμαστε να αυξήσουμε τις ομάδες του NBA»

Ο κομισάριος του NBA τοποθετήθηκε κατηγορηματικά για το ενδεχόμενο ένταξης νέων ομάδων στη Λίγκα.

Σίλβερ: «Δεν σκεφτόμαστε να αυξήσουμε τις ομάδες του NBA»

H παρουσία των Ράπτορς στους τελικούς του NBA έφερε στην επικαιρότητα το ενδεχόμενο ένταξης και άλλης ομάδας από τον Καναδά.

Ο Άνταμ Σίλβερ, μάλιστα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τον κομισάριο του NBA να είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος για το θέμα:

«Η απάντησή μου είναι η ίδια που δίνω και στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν πόλεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον: Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε σκέψεις επέκτασης και αύξησης του αριθμού των ομάδων», απάντησε αρχικά ο Σίλβερ και συμπλήρωσε: «Είναι κολακευτικό ότι κάποιες πόλεις του Καναδά έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, όπως και πόλεις των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο».

Πάντως, ο κομισάριος δεν έκλεισε τελείως την πόρτα σε υποψήφιες ομάδες, εντούτοις ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της Λίγκας στο άμεσο μέλλον:

«Είμαι σίγουρος πως είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να κάνουμε σκέψεις επέκτασης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που βρίσκεται στην ατζέντα μας. Το θέμα είναι αν κάποια νέα ομάδα/πόλη θα μπορούσε να δώσει κάτι διαφορετικό από τις 30 ομάδες που έχουμε ήδη».

Η τοποθέτηση του Άνταμ Σίλβερ σίγουρα δεν θα άρεσε, πλην των ομάδων του Καναδά, ούτε στο Σιάτλ και το Λας Βέγκας, δύο πόλεις των ΗΠΑ που έχουν εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να φιλοξενήσουν μια ομάδα του NBA. Ωστόσο, το σκεπτικό της Λίγκας είναι ξεκάθαρο τη δεδομένη στιγμή και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.