Σκέψεις Σίλβερ για Κύπελλο στο NBA!

O Κομισάριος του NBA αποκάλυψε ότι σκέφτεται να προτείνει την δημιουργία 2ης διοργάνωσης στη Λίγκα, εκτός από το πρωτάθλημα, με βάση τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρότυπα.

Σκέψεις Σίλβερ για Κύπελλο στο NBA!

Ο Άνταμ Σίλβερ από την μέρα που ανέλαβε το πόστο του Κομισάριου στο NBA είναι πάντοτε ανοιχτός σε νέες προτάσεις, οι οποίες μπορεί να βελτιώσουν το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στους New York Times αποκάλυψε ότι εξετάζει την περίπτωση να δημιουργήσει μια νέα διοργάνωση, η οποία θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Με πρότυπο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο Κομισάριος του NBA σκέφτεται να δημιουργήσει μία αντίστοιχη διοργάνωση με αυτή των εθνικών Κυπέλλων: «Είναι καθήκον μου να παρακολουθώ άλλες λίγκες/οργανισμούς και να βλέπω τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να μάθουμε από αυτούς. Στην περίπτωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πιστεύω ότι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς».

Στη συνέχεια, ο Σίλβερ παραδέχτηκε ότι ξέρει πως θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή στις ΗΠΑ μια δεύτερη διοργάνωση, ωστόσο ο ίδιος προτίθεται να προσπαθήσει να την εγκαθίδρυσή της: «Αναγνωρίζω ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσω τους πιο παραδοσιακούς ανθρώπους που λένε ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για μία άλλη διοργάνωση, ένα άλλο τρόπαιο. Η απάντησή μου είναι ότι οι σύλλογοι έχουν την ικανότητα να δημιουργούν νέες παραδόσεις. Δεν γίνεται να αλλάξει κάτι σε μία νύχτα».

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως ο Άνταμ Σίλβερ τόνισε ότι δεν θα αλλάξει τον αριθμό των αγώνων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει να προστεθούν στους 82 αγώνες της κανονική περιόδου.