NBA: Έκαναν το break Ράπτορς και Νάγκετς (vid)

Οι Τορόντο Ράπτορς και οι Ντένβερ Νάγκετς έσπασαν τις έδρες των Φιλαδέλφεια και Πόρτλαντ αντίστοιχα και ισοφάρισαν την σειρά των Play-off σε 2-2.

NBA: Έκαναν το break Ράπτορς και Νάγκετς (vid)

Οι Τορόντο Ράπτορς επικράτησαν με 101-96 των Σίξερς μέσα στην Φιλαδέλφεια. Oι Ράπτορς, είχαν από την αρχή το προβάδισμα καθώς ήταν σε καλή μέρα ο Λέοναρντ (11-18). Όμως, οι Σιξερς ροκάνισαν τη διαφορά με τη πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 21-24. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν με την ομάδα του Καναδά να έχει σταθερά προβάδισμα πόντων. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 45-47.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε αυτό το μοτίβο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η τρίτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με το σκορ να είναι στο 75-75.

Στην τελευταία περίοδο οι Σίξερς μείωσαν την διαφορά με τρίποντο του Ρέντικ σε 90-91. Λίγο αργότερα όμως, ο συγκλονιστικός Λέοναρντ με τρίποντο υπό πίεση έκανε το 90-94 και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι, καθώς οι Ράπτορς οδηγήθηκαν στις βολές όπου ήταν εύστοχοι με αποτέλεσμα να κάνουν το break στη Φιλαδέλφεια, ενώ παράλληλα ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο απίθανος Λέοναρντ με 39 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ για τους Σίξερς ο Μπάτλερ είχε 29 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο άλλο ματς της ημέρας οι Ντένβερ νίκησαν με 116-112 τους Μπλέιζερς και ισοφάρισαν την σειρά σε 2-2. Οι Νάγκετς έκαναν το τέλειο παιχνίδι και έδειξαν χαρακτήρα, παίρνοντας μία τεράστια νίκη στο Πορτλαντ και μαζί το πλεονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ με το Πόρτλαντ να είναι μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 33-29. Στην δεύτερη περίοδο, οι Μπλέιζερς με πρωταγωνιστή τον Σεθ Κάρι πήραν προβάδισμα με 55-46 και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια με μία υπέρ τους διαφορά 6 πόντων (63-57).

Οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη προηγήθηκαν με 80-72, πηγαίνοντας τελικά στην τέταρτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 84-77. Οι Μπλέιζερς πίεσαν στο τέλος για να κάνουν την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι οι Νάγκετς πήρε μια σπουδαία νίκη και πλέον η σειρά επιστρέφει στο Ντένβερ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν Τζαμάλ Μάρεϊ με 34 πόντους, με τον Νίκολα Γιόκιτς να προσθέτει 21 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Για τους Μπλέιζερς, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είχε 29 πόντους, ο Ντάμιαν Λίλαρντ 28 πόντους.