Μιλγουόκι Μπακς - Μπόστον Σέλτικς: Φέτος είναι αλλιώς... (vid)

Δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής αναμετρούνται με στόχο τους τελικούς περιφέρειας και το fosonline σας αναλύει τα σημεία-κλειδιά λίγες μέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ.

Μιλγουόκι Μπακς - Μπόστον Σέλτικς: Φέτος είναι αλλιώς... (vid)

Έπειτα και από τη δεύτερη νίκη των «Ελαφιών» μέσα στο Ντιτρόιτ, το πολυσυζητημένη (και πολυαναμενόμενη) διασταύρωση είναι γεγονός. Οι Μιλγουόκι Μπακς φιλοξενούν στις 29 Απριλίου τους Μπόστον Σέλτικς για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Ανατολής, σε μία επανάληψη της περσινής σειράς.

Ωστόσο, οι διαφορές με πριν από ένα χρόνο είναι αρκετές. Καταρχάς, οι Μπάκς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα της σεζόν 2017-2018. Η έλευση του νέου προπονητή, Μάικ Μπάντενχολζερ, έφερε στον οργανισμό άλλον «αέρα» και από τις 44 νίκες «εκτοξεύθηκαν» στις 60! Δεν μιλάμε πλέον για μία ομάδα με προοπτικές, αλλά συγκεκριμένο ταβάνι. Το ταβάνι τους το «διαπέρασαν» και πλέον αποτελούν, αν όχι την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος, σίγουρα μία από αυτές.

Μαζί με το σύνολο, την απόδοσή του «εκτόξευσε» και ο ίδιος ο Γιάννης. Ο 24χρονος σούπερ-σταρ τη φετινή σεζόν απέδειξε ότι, πέρα από τον φυσικό ηγέτη των Μπακς, βρίσκεται στο κλειστό κλαμπ των 5 καλύτερων εν ενεργεία παικτών στον πλανήτη, με πολλούς να ισχυρίζονται πως είναι και ο καλύτερος. Βάσει αριθμών βιώνει τη καλύτερη σεζόν της εξαετούς θητείας του αριθμώντας 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, τα οποία αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Στα πλέι-οφ, επίσης, δεν φαίνεται να έχει χαλαρώσει, καθώς ολοκλήρωσε τη σειρά με τα «Πιστόνια», σημειώνοντας 26.3 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ, σε μόλις 28 λεπτά παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας ακόμη παίκτης, του οποίου η παρουσία στη φετινή πορεία της ομάδας είναι καταλυτική. Ο λόγος για τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος τη σεζόν 2018-2019, πραγματοποιεί τη καλύτερη χρονιά του, τόσο στους Μπακς αλλά και στο ΝΒΑ. Οι 18.3 πόντοι, τα 6 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας) και οι 4.3 ασίστ (επίσης ρεκόρ καριέρας) αποδεικνύουν ότι ο ΟΛ-Σταρ φόργουορντ αποτελέι το ιδανικό «δεύτερο βιολί» στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ είναι και ο παίκτης που θα πάρει όλα τα μεγάλα σουτ, με άπαντες στο ρόστερ των «Ελαφιών» να τον εμπιστεύονται.

Βέβαια, ο αντίπαλος δεν είναι κανένας… χθεσινός. Οι Σέλτικς, σε αντίθεση με τους Μπακς, μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να έμειναν ίδιοι, όμως, στα φετινά πλέι-οφ έχουν δύο σημαντικές «προσθήκες». Η πρώτη φυσικά είναι ο Κάιρι Ίρβινγκ. Ο σουπερ-σταρ γκαρντ μπορεί να είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, παρόλα αυτά, παραμένει ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία σε αυτό το κομμάτι της σεζόν (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο μοναδικός παίκτης και στα δύο ρόστερ που έχει αγωνισθεί σε τελικούς). Φυσικά, ο 27χρονος Ολ-Σταρ έχει κάνει ήδη αισθητή τη παρουσία του, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του στο πρώτο γύρο απέναντι στους Πέισερς, όπου σε διάστημα τεσσάρων αγώνων είχε 22.5 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 7.8 ασίστ.

Το δεύτερο συν της ομάδας του Μπραντ Στίβενς, ονομάζεται Γκόρντον Χέιγουορντ και είναι πολύ πιθανό μετά τον Ίρβινγκ να αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί για τη Βοστόνη. Ο 30χρονος φόργουορντ πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν στο όριο της μετριότητας, προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του ύστερα από τον φριχτό τραυματισμό του στη πρεμιέρα της περσινής σεζόν. Από το Ολ-Σταρ γκέιμ και έπειτα, όμως, ο άλλοτε σουπερ-σταρ με τη φανέλα της Γιούτα φάνηκε να επανέρχεται σταδιακά στον παλιό καλό του εαυτό. Μπορεί οι μέσοι όροι του, τόσο στη κανονική περίοδο, όσο και στα πλέι-οφ να μην εντυπωσιάζουν (12.3 πόντοι). Ωστόσο, η εμφάνισή του στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς με την Ιντιάνα, όπου σημείωσε 20 πόντους, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές. Ο Χέιγουορντ είναι καλά και θα ξεκινήσει τη σειρά με καλό ρυθμό, κάτι που θα πρέπει να ανησυχεί τον καθένα.

Από εκεί και πέρα, το υπόλοιπο ρόστερ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μιλάμε για την ίδια ομάδα που απέκλεισε πέρυσι τους Μπακς, με ένα παραπάνω χρόνο εμπειρίας με δύο ποιητικούς παίκτες να μπαίνουν στην εξίσωση.

Σίγουρα, η ομάδα του Ουισκόνσιν ήταν ανώτερη στις δύο από τις τρεις φετινές τους αναμετρήσεις. Ωστόσο, τα πλέι-οφ είναι μία άλλη υπόθεση, όπου τα ρεκόρ δεν μετράνε και η νίκη δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλός είσαι.

Τα αποτελέσματα από τις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων:

1 Νοεμβρίου 2018: Celtics-Bucks 117-113

21 Δεκεμβρίου 2018: Bucks-Celtics 120-107

21 Φεβρουαρίου 2019: Bucks-Celtics 98-97

Στατιστικά Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στους Σέλτικς:

1 Νοεμβρίου 2018: 33 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ

21 Δεκεμβρίου 2018: 30 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ

21 Φεβρουαρίου 2019: 30 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ

Στατιστικά Κάιρι Ίρβινγκ απέναντι στους Μπακς:

1 Νοεμβρίου 2018: 22 πόντοι, 5 ασίστ

21 Δεκεμβρίου 2018: 15 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ

21 Φεβρουαρίου 2019: 28 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των αγώνων της σειράς