NBA Playoffs 2019: Οι 16 «μονομάχοι» για τον τίτλο

Το ΦΩΣ σας παρουσιάζει τις 16 ομάδες Ανατολής και Δύσης, οι οποίες μπαίνουν στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

NBA Playoffs 2019: Οι 16 «μονομάχοι» για τον τίτλο

Ώρα για το.. «κυρίως πιάτο» του NBA με την έναρξη των NBA Playoffs 2019 να ξεκινάνε από τις 13 Απριλίου και το ΦΩΣ σας παρουσιάζει τις 16 ομάδες που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους με προορισμό τον φετινό τίτλο:

ΑΝΑΤΟΛΗ

Μιλγουόκι Μπακς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 1η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 60-22

Έδρα: Fiserv Forum

Προπονητής: Μάικ Μπουντενχόλζερ

Σταρ: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι Μπακς μετά από εξαιρετική χρονιά στην κανονική περίοδο της Λίγκας, όπου εξασφάλισαν το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το NBA και επομένως το πλεονέκτημα έδρας καθ' όλη τη διάρκεια της ποστ σίζον, συναντάνε τους Πίστονς στον πρώτο γύρο με στόχο να τους «σκουπίσουν», όπως πραγματοποίησαν και στην ρέγκιουλαρ σίζον.

Τορόντο Ράπτορς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 2η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 58-24

Έδρα: «Σκότιαμπανκ Αρένα»

Προπονητής: Νικ Νερς

Σταρ: Καουάι Λέοναρντ

Ο ερχομός του Καουάι Λέοναρντ και του Νικ Νερς κατέστησε τους Καναδούς πολύ πιο ανταγωνιστικούς. Οι Ράπτορς έκλεισαν την κανονική περίοδο με το δεύτερο κορυφαίο ρεκόρ της Λίγκας, όπερ σημαίνει ότι αν προκριθούν στους Τελικούς του NBA, θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Το πρώτο τους εμπόδιο είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινή σεζόν, οι Ορλάντο Μάτζικ, το οποίο εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσουν.

Φιλαδέλφεια Σίξερς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 3η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 51-31

Έδρα: «Ουέλς Φάργκο Σέντερ»

Προπονητής: Μπρετ Μπράουν

Σταρ: Τζοέλ Εμπίντ

Οι Σίξερς ψάχνουν την υπέρβαση και την πρόκριση στους Τελικούς της Περιφέρειας που στερήθηκαν την περσινή χρονιά. Έχοντας στη διάθεσή τους ένα εξαιρετικά ταλαντούχο ρόστερ (Εμπίντ, Μπάτλερ, Σίμονς και Χάρις μεταξύ άλλων) αντιμετωπίζουν τους φιλόδοξους Νετς σε μια από τις ενδιαφέρουσες σειρές του πρώτου γύρου...

Μπόστον Σέλτικς

Κατάταξη (κανονική περίοδος):4η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 49-33

Έδρα: «TD Γκάρντεν»

Προπονητής: Μπράντ Στίβενς

Σταρ: Κάιρι Ίρβινγκ

Σε μια χρονιά με πολλά εσωτερικά προβλήματα και μεγάλη αγωνιστική αστάθεια, ένα από τα καλύτερα ρόστερ της Λίγκας δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες. Οι Σέλτικς αν θέλουν να επιβιώσουν, πρέπει να ξαναβρούν την χημεία τους και να καλύψουν το μεγάλο αμυντικό κενό του τραυματίας Μάρκους Σμαρτ. Πρώτο εμπόδιο οι ανταγωνιστικοί και μαχητικοί Πέισερς.

Ιντιάνα Πέισερς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 5η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 48-34

Έδρα: «Μπάνκερ Λάιφ Φιελντχάουζ»

Προπονητής: Νέιτ ΜακΜίλαν

Σταρ: Βίκτορ Ολαντίπο (τραυματίας)

Οι Πέισερς κλήθηκαν να ξεπεράσουν την απώλεια του απόλυτου ηγέτης τους, Βίκτορ Ολαντίπο, και έμαθαν να επιβιώνουν χωρίς αυτόν. Τώρα κόντρα στους Σέλτικς με μειονέκτημα έδρας, θέλουν να εκμεταλλευτούν την... περίεργη κατάσταση των «κελτών» και να «κλέψουν» την πρόκριση.

Μπρούκλιν Νετς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 6η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 42-40

Έδρα: «Μπάρκλεϊς Σέντερ»

Προπονητής: Κένι Άτκινσον

Σταρ: Ντ' Άντζελο Ράσελ

Η ομάδα της Νέας Υόρκης θα στηριχθεί στο βάθος του ρόστερ της και στην άμυνα της για να προχωρήσει όσο πιο μακριά μπορεί στην post season και να πραγματοποιήσει μια ακόμα υπέρβαση κόντρα στους ταλαντούχους Σίξερς, τους οποίους ζόρισαν και στην κανονική περίοδο, με οδηγό τον εξαιρετικό φέτος Ντ' Άντζελο Ράσελ.

Ορλάντο Μάτζικ

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 7η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 42-40

Έδρα: «Έιμγουεϊ Σέντερ»

Προπονητής: Στιβ Κλίφορντ

Σταρ: Νίκολα Βούτσεβιτς

Μία από τις πιο ευχάριστες φετινές εκπλήξεις της φετινής κανονικής περιόδου στο NBA, οι Μάτζικ κατόρθωσαν να προκριθούν στην 7η θέση της Ανατολής. Ο Στιβ Κλίφορντ έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια σφιχτοδεμένη ομάδα που αναμένεται να βάλει δύσκολα στους Ράπτορς.

Ντιτρόιτ Πίστονς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 8η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 41-41

Έδρα: «Λιτλ Σίζαρς Αρένα»

Προπονητής: Ντουέιν Κάσεϊ

Σταρ: Μπλέικ Γκρίφιν

Η είσοδος στα πλέι οφς ήταν υπέρβαση για αυτούς τους Πίστονς και κόντρα στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δύσκολα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, παρά την τρομερά παραγωγική χρονιά που διανύει ο Μπλέικ Γκρίφιν.

ΔΥΣΗ

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 1η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 57-25

Έδρα: Όρακλ Αρένα

Προπονητής: Στιβ Κερ

Σταρ: Στεφ Κάρι

Προσέθεσαν στην σούπερ σταρ τετράδα τους τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, κατέκτησαν σχετικά άνετα την πρώτη θέση της Δύσης, αλλά δεν ήταν ομάδα που όλοι περίμεναν. Ωστόσο παραμένουν ένα σύνολο που κανείς δεν θέλει για αντίπαλο του και δύσκολα οι φιλότιμοι Κλίπερς θα αποτελέσουν εμπόδιο στον πρώτο γύρο. Στην κανονική περίοδο τερμάτισαν με το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει ότι αν προκριθούν στους Τελικούς θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας μόνο τους Μπακς και τους Ράπτορς.

Ντένβερ Νάγκετς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 2η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 54-28

Έδρα: Πέπσι Σέντερ

Προπονητής: Μάικλ Μαλόουν

Σταρ: Νίκολα Γιόκιτς

Οι Νάγκετς επιστρέφουν για πρώτη φορά στα πλέι οφς της Δύσης μετά το 2013. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τον πληθωρικό Νίκολα Γιόκιτς θα αντιμετωπίσουν τους πάντα επικινδύνους Σπερς, με το πλεονέκτημα έδρας στην συγκεκριμένη σειρά να αποτελεί μεγάλο αβαντάζ για το Ντένβερ.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 3η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 53-29

Έδρα: «Μόντα Σέντερ»

Προπονητής: Τέρι Στοτς

Σταρ: Ντέμιαν Λίλαρντ

Οι Μπλέιζερς πραγματοποίησαν ακόμα μια καλή χρονιά στην κανονική περίοδο και φιλοδοξούν, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες χρονιές, να προκριθούν στα ημιτελικά της Δύσης. Η σειρά κόντρα στους πάντα επικίνδυνους Θάντερ αναμένεται συναρπαστική και αμφίρροπη.

Χιούστον Ρόκετς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 4η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος)

Έδρα: Τογιότα Σέντερ

Προπονητής: Μάικλ Ντ' Αντόνι

Σταρ: Τζέιμς Χάρντεν

Με ένα διαστημικό Τζέιμς Χάρντεν που πραγματοποίησε ασύλληπτα σερί, οι Ρόκετς βρέθηκαν, παρά την έλλειψη πολυφωνίας τους στην επίθεση, στην 4η θέση και θα αντιμετωπίσουν τους πειθαρχημένους Τζαζ, που θα προσπαθήσουν να κοντράρουν το Χιούστον.

Γιούτα Τζαζ

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 5η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 50-32

Έδρα: Βίβιντ Σμαρτ Χόουμ Αρένα

Προπονητής: Κιν Σνάιντερ

Σταρ: Ντόναβαν Μίτσελ

Οι ισορροπημένοι και σκληροτράχηλοι Τζαζ, αν και θα προτιμούσαν Μπλέιζερς ή ακόμα και Νάγκετς, δεν τρομάζουν από τους Ρόκετς και, έστω και με μειονέκτημα έδρας, θα προσπαθήσουν να στείλουν τη σειρά στα 7 ματς.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 6η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 49-33

Έδρα: Τσίαζπικ Ένερτζι Αρένα

Προπονητής: Μπίλι Ντόνοβαν

Σταρ: Ράσελ Ουέστμπρουκ

Πολλοί περίμεναν ότι οι Θάντερ θα τερμάτιζαν υψηλότερα από την 6η θέση αλλά η έλλειψη σταθερότητας τους στοίχισε. Ωστόσο, δεν παύει να είναι η ομάδα των Τζορτζ και Ουέστμπρουκ. Αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα η σειρά κόντρα στους Μπλέιζερς.

Σαν Αντόνιο Σπερς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 7η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 48-34

Έδρα: «AT&T Σέντερ»

Προπονητής: Γκρεγκ Πόποβιτς

Σταρ: ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν

Ακόμα και στην κακή της χρονιά, η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς κατάφερε να προκριθεί στην έβδομη θέση, όπου θα αντιμετωπίσει τους Ρόκετς. Έμπειροι και με πιο βαριά φανέλα, οι Σπερς αποτελούν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο ακόμα και με μειονέκτημα έδρας κόντρα στους Νάγκετς.

Λος Άντζελες Κλίπερς

Κατάταξη (κανονική περίοδος): 8η

Ρεκόρ (κανονική περίοδος): 48-34

Έδρα: «Στέιπλς Σέντερ»

Προπονητής: Ντοκ Ρίβερς

Σταρ: Λου Ουίλιαμς

Οι συμπολίτες των Λέικερς κατάφεραν αυτό που η ομάδα του ΛεΜπρόν δεν μπόρεσε, να προκριθούν δηλαδή στα πλέι οφς, όπου θα διεκδικήσουν χωρίς άγχος τις όποιες πιθανότητες έχουν κόντρα στους πρωταθλητές. Ομάδα - παράδοξο, χωρίς σούπερ σταρ στο δυναμικό της, αλλά εξαιρετικά μαχητική, αποτελεί δημιούργημα του προπονητή της, Ντοκ Ρίβερς.