NBA: Προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές ο Αντάμ Σίλβερ

Ο κομισάριος του NBA προτίθεται να αλλάξει πλήρως την κανονική περίοδο του NBA, μειώνοντας τον αριθμό των αγώνα και προσθέτοντας διαφορετικού είδους τουρνουά.

NBA: Προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές ο Αντάμ Σίλβερ

Ο Άνταμ Σίλβερ ανέλαβε το πόστο του κομισάριου στο NBA το 2014, αντικαθιστώντας των Ντέιβιντ Στερν. Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του έχει δείξει ότι δεν φοβάται να προβεί σε ρηξικέλευθες αλλαγές, προκειμένου να ανανεώσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε μία μέρα πριν την έναρξη των playoffs, ο Σίλβερ άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μειώσει τους αγώνες της regular season, αλλά και να προσθέσει διαφορετικού είδους «τουρνουά»: «Το σύστημα διεξαγωγής που έχουμε αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μία σεζόν 82 αγώνων και δεν υπάρχει κάτι μαγικό γύρω από αυτό. Μου αρέσουν οι παραδόσεις, αλλά από την άλλη πλευρά το σύστημα είναι 50 ετών», δήλωσε αρχικά ο κομισάριος.

«Αυτός είναι ο λόγος που με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα να κοιτάξω διαφορετικών ειδών συστήματα διεξαγωγής, εναλλακτικά τουρνουά μέσα στη σεζόν για παράδειγμα. Υποθέτοντας ότι οι παίκτες θα παίξουν 82 αγώνες, ίσως θα έπρεπε κάποιοι εξ αυτών να είναι για την κανονική περίοδο και να υπάρξουν δύο άλλα τουρνουά κατά την διάρκεια της χρονιάς», συνέχισε ο Σίλβερ, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο για τον κόσμο να αποδεχτεί μεγάλες αλλαγές.

«Ξέρω ότι για τους περισσότερους Αμερικανούς αυτό είναι πολύ ξένο, επειδή δεν έχουν συνηθίσει να έχουν διαφορετικούς στόχους κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στο διεθνές ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί χρόνος να δημιουργήσουμε νέες παραδόσεις επειδή αρχικά η αντίδραση θα είναι ότι ουδείς ασχολείται ποιος θα κερδίσει δύο εναλλακτικά τουρνουά. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι το πρωτάθλημα».