Ο αβάσταχτος εγωισμός του Ντουράντ και το ξεκάθαρο μήνυμα των Ουόριορς (vids)

Τι δείχνει για τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά και για τη διοίκηση της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ, η τιμωρία του Ντρέιμοντ Γκριν με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής μετά τη διαμάχη των δύο παικτών στην ήττα από τους Κλίπερς.

Ο αβάσταχτος εγωισμός του Ντουράντ και το ξεκάθαρο μήνυμα των Ουόριορς (vids)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αντιμετωπίζοντας πριν από λίγες μέρες εκτός έδρας τους Λος Άντζελες Κλίπερς και με το σκορ στο 106-106, ο Λου Γουίλιαμς επιχείρησε ένα «κοντό» σουτ και ο Ντρέιμοντ Γκριν πήρε το ριμπάουντ -το οποίο διεκδίκησε και ο Κέβιν Ντουράντ- και ξεχύθηκε στην αντεπίθεση με 5 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος.

Ο Ντουράντ ζήτησε επίμονα τη μπάλα χτυπώντας χαρακτηριστικά τις παλάμες του, ωστόσο ο Γκριν τον αγνόησε και έφτασε ντριμπλάροντας μέχρι τη γραμμή του τριπόντου, όπου πιέστηκε από τρεις παίκτες των Κλίπερς χάνοντας τη μπάλα και μαζί την ευκαιρία για ένα τελευταίο σουτ ή μια πάσα σε ελεύθερο συμπαίκτη.

Κοντολογίς, το ματς έμεινε στο «Χ» και οδηγήθηκε στην παράταση, στα μέσα της οποίας ο Ντουράντ έκανε το 6ο προσωπικό του φάουλ και αποβλήθηκε, με την ομάδα του Λος Άντζελες να φτάνει στην επικράτηση με 121-116 υποχρεώνοντας τους Ουόριορς στην τρίτη ήττα της σεζόν.

Το «κλου» της όλης υπόθεσης, όμως, ήταν άλλο: Η οργή του Ντουράντ αμέσως μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με την απόφαση του Γκριν να μην του δώσει τη μπάλα, αλλά να πάει σε επίθεση μόνος του. Ο σταρ φόργουορντ των Ουόριορς όχι μόνο δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με τον συμπαίκτη του, αντιθέτως κατέστησε σαφές με τη συμπεριφορά του ότι ενοχλήθηκε σε βαθμό... κακουργήματος με τον Γκριν.

Ο τελευταίος, γνωστός για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, πέρασε στην αντεπίθεση, με τους δύο παίκτες να τσακώνονται λεκτικά για αρκετή ώρα και συμπαίκτες τους όπως οι Αντρέ Ιγκουοντάλα, Κλέι Τόμπσον και ΝτεΜάρκους Κάζινς να προσπαθούν να τους καλμάρουν!

Μάλιστα, η κάμερα έπιασε τον Ντουράντ να μονολογεί «δώσε μου τη γ... τη μπάλα» και λίγο αργότερα να λέει κάτι σαν «γι' αυτό θα φύγω από εδώ»...

Ένα... μπάχαλο με λίγα λόγια, με τους δύο παίκτες να έρχονται «στα μαχαίρια» για τουλάχιστον δεύτερη φορά κατά την κοινή τους θητεία στο Γκόλντεν Στέιτ, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι τον Ιανουάριο σε αγώνα με τους Μέμφις Γκρίζλις, σε πολύ μικρότερο πάντως βαθμό.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της όλης υπόθεσης -πέρα από την ήττα των Ουόριορς από τους Κλίπερς-; Η τιμωρία του Ντρέιμοντ Γκριν από τη διοίκηση της ομάδας του Ανατολικού Κόλπου με μία αγωνιστική για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Ντουράντ!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έγκυρων Μέσων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κατά τη διάρκεια της διαμάχης των δύο παικτών μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Γκριν υπερέβη τα εσκαμμένα, χρησιμοποιώντας ένα απαγορευτικό... κοσμητικό επίθετο προκειμένου να χαρακτηρίσει τον Ντουράντ.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, όμως, δεν είναι ότι δύο συμπαίκτες τσακώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός ματς με την αδρεναλίνη στα ύψη, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης του γεγονότος από τη διοίκηση των Ουόριορς. Διότι η τιμωρία ενός καλαθοσφαιριστή από την ίδια του την ομάδα είναι πραγματικά σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δείχνει ξεκάθαρα το σκεπτικό των ιθυνόντων της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ.

Τι εννοούμε; Πριν καν συμβεί ό,τι συνέβη στον αγώνα με τους Κλίπερς, η «πιάτσα» στο ΝΒΑ βούιζε σχετικά με την επιθυμία του Ντουράντ να αποχαιρετήσει τους Ουόριορς μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το συγκεκριμένο συμβάν, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να παγιώσει την πρόθεση του 30χρονου φόργουορντ να πάρει τις... βαλίτσες του και να μετακομίσει σε άλλη ομάδα.

Κατά συνέπεια, τιμωρώντας τον Γκριν και παίρνοντας εξώφθαλμα το μέρος του Ντουράντ σ' αυτή τη διαμάχη, η διοίκηση των Ουόριορς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον δεύτερο ότι «μετράει» περισσότερο γι' αυτούς και ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να τον κρατήσουν στο Γκόλντεν Στέιτ.

Και περνάμε και στον ρόλο του Ντουράντ στο όλο ζήτημα. Ο σταρ φόργουορντ των Ουόριορς έδειξε γι' άλλη μια φορά τον υπέρμετρο εγωισμό που τον διακατέχει, στοιχείο πάντως που είναι θετικό για έναν παίκτη με ταλέντο που ξεχειλίζει και με φιλοδοξίες για πολλά δαχτυλίδια πρωταθλητή στα δάχτυλά του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ο Ντουράντ θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει τον συμπαίκτη του και να μην επιτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης σε τέτοια επίπεδα. Διότι αν γυρνούσε κι έλεγε στους διοικούντες «κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε, αλλά μην το... παρακάνετε», δε νομίζουμε να προέκυπτε καμία τιμωρία αποκλεισμού του Ντρέιμοντ Γκριν.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πολλοί παίκτες και αναλυτές του ΝΒΑ πήραν το μέρος του Γκριν και όχι του Ντουράντ σε αυτή τη διένεξη, τονίζοντας ότι ο πάουερ φόργουορντ των Ουόριορς δεν είναι... χθεσινός, ούτε και ήταν η πρώτη φορά που κατεβάζει τη μπάλα με την πρόθεση να φτιάξει παιχνίδι για την ομάδα του στην επίθεση.

Πρόσθεταν, δε, ότι σε τελική ανάλυση δεν κρινόταν και το... πρωτάθλημα για να γίνει τόσο θέμα από τον Ντουράντ, καθώς επρόκειτο απλά για το 14ο παιχνίδι του Γκόλντεν Στέιτ στην κανονική περίοδο. Για την ιστορία, στο επόμενο ματς οι Ουόριορς -χωρίς τον τραυματία Στέφεν Κάρι και τον τιμωρημένο Γκριν στη σύνθεσή τους- είδαν κι έπαθαν, αλλά τελικά επικράτησαν των Ατλάντα Χοκς...