Σακίλ Ο’ Νιλ: «Είμαι ο πιο κυρίαρχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ»

Ο βετεράνος σέντερ και θρύλος του ΝΒΑ, Σακίλ Ο’ Νιλ μίλησε σε ισπανικό Μέσο.

Σακίλ Ο’ Νιλ: «Είμαι ο πιο κυρίαρχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ»

Μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα «Relevo» παραχώρησε ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ο οποίος μίλησε για την εποχή που αγωνιζόταν στο ΝΒΑ κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 3 βραβεία MVP τελικών, τον εαυτό του, τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Μάικλ Τζόρνταν.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

*** «Στόχος μου είναι να εμπνεύσω τους μελλοντικούς ηγέτες του αύριο και να βοηθήσω τους νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν εκεί που χρειάζονται για να γίνουν καταλύτες για θετικές αλλαγές στις κοινότητες τους. Τελικά αυτό που θέλω είναι η μητέρα μου να νιώθει περήφανη για μένα. Είναι ο λόγος που είμαι εδώ προσπαθώντας να κάνω καλό».

«Αυτό που έμαθα περισσότερο ήταν ότι έπρεπε πάντα να περιβάλλομαι με ανθρώπους που ήταν πιο έξυπνοι από εμένα. Αυτό κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες. Δεν φοβούνται να ρωτήσουν, να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν την απάντηση σε κάθε ερώτηση».

*** «Κέρδισα τέσσερα δαχτυλίδια και ήμουν MVP τελικών τρεις φορές. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

*** «Είμαι ο πιο κυρίαρχος παίκτης που πάτησε ποτέ σε γήπεδο μπάσκετ. Δεν έχω δει ακόμη κανέναν που πίστευω ότι θα μπορούσε να με σταματήσει».

*** «Ποτέ δεν σκέφτηκα να παίξω στην Ευρώπη, αλλά ήμουν στη Γερμανία για ένα διάστημα όταν μεγάλωνα».

*** «Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών. Δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος ηγέτης στο γήπεδο, ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος και ένας σπουδαίος πατέρας. Πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί για την εποχή που ήμασταν συμπαίκτες, αλλά ήξερε πόσο τον σεβόμουν ως παίκτη. Ήταν πάντα ο πρώτος άνθρωπος που συναντούσα στο γήπεδο όταν κατακτήσαμε μαζί τρία πρωταθλήματα».

*** «Eίναι διαφορετικό στυλ παιχνιδιού το NBA με της Ευρώπης. Όταν παίζουν εκεί, είναι παιδιά που πρέπει να επιβεβαιώνουν κάθε βράδυ ότι μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ».

*** «Νομίζω ότι θα ήμουν εξίσου κυρίαρχος και σήμερα στο ΝΒΑ. Ειδικά με το πόσο ανοιχτό είναι τώρα το παιχνίδι και με όλα αυτά τα τρίποντα και τα σουτέρ, θα ήταν πολύ πιο ανοιχτό για μένα να το δουλέψω».

*** «Έχω παίξει εναντίον πολλών από τους καλύτερους, αλλά ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ένα επίπεδο παραπάνω. Όσο για τη συζήτηση για τους σπουδαιότερους όλων των εποχών, είναι δύσκολη. Είχαμε τόσους πολλούς σπουδαίους παίκτες που κυριάρχησαν στην εποχή που έπαιξαν».