Ο Γιάννης δίνει χωρίς δισταγμό την μπαγκέτα στον Δαμιανό!

Κάτι καλό χτίζεται στο Μιλγουόκι και σε αυτό έχουν συνεισφέρει άπαντες στου Μπακς, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης, ο οποίος πρώτος από όλους συνειδητοποίησε ότι με τον Λίλαρντ στην ομάδα ο ρόλος του πλέον θα είναι διαφορετικός, δίνοντάς του την μπαγκέτα.

Ο Γιάννης δίνει χωρίς δισταγμό την μπαγκέτα στον Δαμιανό!

Το ντεμπούτο του Ντέιμιαν Λίλαρντ με τη φανέλα των Μπακς σίγουρα δεν ήρθε τυχαία, ωστόσο ακόμα και οι πιο τρελοί φίλοι των Μπακς δεν θα μπορούσαν να ονειρεύονται καλύτερη πρώτη εμφάνιση από τον πρώην ηγέτη των Μπλέιζερς με τα χρώματα της ομάδας τους! 39 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 17/17 βολές μέτρησε ο Λίλαρντ, ο οποίος σκόραρε τους 14 από τους τελευταίους 16 πόντους στη νίκη των Μπακς επί των Σίξερς (118-117), ενώ κατέρριψε και το στοιχειωμένο ρεκόρ του Τέρι Κάμινγκς πριν από 26 χρόνια. Το 1987 ο Κάμινγκς σημείωσε 34 πόντους στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ελαφιών», με τον «Ντέιμ» πλέον να τον ξεπερνάει.

Κάτι καλό λοιπόν χτίζεται στο Μιλγουόκι και σε αυτό έχουν συνεισφέρει άπαντες στον Οργανισμό, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης, ο οποίος πρώτος από όλους συνειδητοποίησε ότι με τον Λίλαρντ στην ομάδα ο ρόλος του πλέον θα είναι διαφορετικός, δίνοντάς του την μπαγκέτα. Ο Γιάννης αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει στο πλευρό του τον πιο clutch παίκτη της λίγκας και είναι διατεθειμένος να κάνει τον απαραίτητο χώρο για να κάνει τον νέο του συμπαίκτη να αισθανθεί άνετα στη νέα του ομάδα και να αναλάβει και εδώ τον ρόλο του ηγέτη, δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «οι Μπακς πλέον είναι η δική του ομάδα». Δεν θα το έλεγαν με τόση άνεση πολλοί σούπερ σταρ αυτό και αυτό κάτι δείχνει για τον χαρακτήρα του Γιάννη.

Όσο για τον Λίλαρντ, μετά από 12 χρόνια στο Πόρτλαντ, ξαφνικά βρέθηκε σε ένα τελείως νέο περιβάλλον, με νέα δεδομένα. Το μεγάλο στοίχημα των Μπακς ήταν να τον κάνουν να αισθανθεί όσο το δυνατόν πιο άνετα και οικεία, ώστε να... ξεκουμπωθεί και εντός του παρκέ. Και το πέτυχαν. Ο 31χρονος γνωρίζει ότι βρίσκεται σε μία ομάδα πρωταθλητισμού, αλλά νιώθει ότι είναι απολύτως απαραίτητος στα «ελάφια» για να φτάσουν σε έναν ακόμα τίτλο, όσο απαραίτητος είναι και ο Γιάννης. Και αυτό είναι το μυστικό...