Οι μεγάλοι τσακωμοί του NBA

Από τον Μόρεϊ και στον Χάρντεν μέχρι τον Άιβερσον και τον Μπράουν: Οι μεγάλες ρήξεις παικτών με προπονητές ή παράγοντες στο NBA!

Οι μεγάλοι τσακωμοί του NBA

Παρά τη μακρά και επιτυχημένη συνεργασία τους στους Ρόκετς, η ιστορία δεν
επαναλήφθηκε και τους Σίξερς για τους Τζέιμς Χάρντεν και Ντάριλ Μόρεϊ. Ο Μόρεϊ έφερε τον «μούσια» στη Φιλαδέλφεια όσο πιο γρήγορα μπορούσε, όταν ανέλαβε την προεδρία της ομάδας, όμως το πείραμα δεν ήταν εξίσου επιτυχημένο και πλέον στη σχέση τους έχει περιέλθει μία οριστική ρήξη. Ο Χάρντεν στην ουσία έκοψε κάθε γέφυρα όταν αποκάλεσε «ψεύτη» τον πρόεδρο των Σίξερς, ρίχνοντάς του το φταίξιμο για την αποτυχία των συζητήσεων με τους Κλίπερς.

Με αφορμή την ρήξη στη σχέση των δύο πλευρών το «ΦΩΣ» θυμήθηκε άλλες δύο αντίστοιχες περιπτώσεις στο NBA και σας τις παρουσιάζει.

Ντουάιτ Χάουαρντ και Σταν Βαν Γκάντι

O άλλοτε All Star σέντερ και ο προπονητής του στους Μάτζικ είχαν δύο πολύ παραγωγικές χρονιές συνεργασίας, με την ομάδα να φτάνει στους ημιτελικούς της περιφέρειας (2008-09) και στους τελικούς περιφέρειας την επομένη (2009-10). Ωστόσο, τα ρήγματα στις σχέσεις τους είχαν αρχίσει να φαίνονται ήδη από τη δεύτερη σεζόν συνεργασίας τους, όταν ο Χάουαρντ αμφισβήτησε δημόσια την τακτική του Βαν Γκάντι, μετά από μία ήττα στον πέμπτο ημιτελικό κόντρα στους Σέλτικς. Μετά από μία σειρά αποτυχιών στα πλέι οφς τα επόμενα χρόνια, ο δυσαρεστημένος σέντερ τελικά ζήτησε ανταλλαγή, καταλήγοντας στους
Λέικερς.

Άλεν Άιβερσον και Λάρι Μπράουν

Είναι αλήθεια ότι η συνεργασία των Άιβερσον και Μπράουν μετέτρεψε τους Σίξερς από ομάδα των τελευταίων θέσεων της βαθμολογίας σε διεκδικήτρια τίτλου στις αρχές του 2000. Οι δύο τους ποτέ δεν είχαν ακριβώς ήπια σχέση, όμως κάποια στιγμή οι διαφωνίες του κλιμακώθηκαν, οδηγώντας τελικά στο ξέσπασμα του Άιβερσον σε συνέντευξη Τύπου της ομάδας, όταν χρησιμοποίησε τη λέξη «προπόνηση» 22 φορές! Η ομιλία του είχε αποδέκτη τον προπονητή του στη Φιλαδέλφεια, ο οποίος νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει για αδιαφορία στις ομαδικές προπονήσεις. Οι σχέσεις των δύο πλευρών όλο και χειροτέρευαν, μέχρι την αποχώρηση του Μπράουν από την τεχνική ηγεσία το 2003.

Πάντως, έκτοτε Άιβερσον και Μπράουν φαίνεται να έχουν αφήσει πίσω ό,τι συνέβη και έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους.