Τζόρντι Φερνάντεθ: Ο προπονητής του Καναδά ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα και στο NBA!

Ο νέος προπονητής του Καναδά, Τζόρντι Φερνάντεθ, έχει όλο το πακέτο και, πέρα από το Mundobasket, στοχεύει ψηλά και στο NBA. 

Τζόρντι Φερνάντεθ: Ο προπονητής του Καναδά ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα και στο NBA!

Αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τους κορυφαίους ανερχόμενους προπονητές στο NBA. Μέχρι πέρσι ως βοηθός στο προπονητικό επιτελείο των Κινγκς, πήρε την απόφαση να κυνηγήσει τη θέση του πρώτου προπονητή. Στις αρχές του καλοκαιριού μίλησε με Ράπτορς και Μπακς, βρέθηκε πολύ κοντά στους Σανς, όμως η μοίρα του επεφύλασσε μία διαφορετική πορεία.

Ο λόγος για τον Τζόρντι Φερνάντεθ, ο οποίος από τον Ιούνιο προσελήφθη ως ο νέος προπονητής του Καναδά, μόλις λίγες εβδομάδες πριν την προετοιμασία της ομάδας ενόψει Mundobasket 2023. Ο Νικ Νερς, ο οποίος βρισκόταν στη θέση από το 2019, αποφάσισε να παραιτηθεί για να αφοσιωθεί στην δουλειά του στους Σίξερς, ανοίγοντας την πόρτα για μία μοναδική ευκαιρία στον Ισπανό συνάδελφό του.

Ο Καναδάς έχει συγκεντρώσει την καλύτερη ομάδα στην ιστορία των συμμετοχών της χώρας στην διοργάνωση και θεωρείται ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Βόρειοι έστειλαν μήνυμα από την πρεμιέρα τους στο Mundobasket 2023, όταν συνέτριψαν την Γαλλία με 95-65.

Όμως οι φιλοδοξίες του 40χρονου τεχνικού δεν σταματούν εκεί. Έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα πολύ καλό βιογραφικό με θητείες σε Νάγκετς, Καβαλίερς και Κινγκς, όπως και μία θέση πρώτου προπονητή στην Κάντον Τσαρτζ της G-League, όλοι λένε ότι η πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα του NBA δεν θα αργήσει να έρθει.

Ο Φερνάντεθ μάλιστα έχει τη φήμη του καλού συνεργάτη που δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους παίκτες και το επιτελείο, κάτι που έχει τραβήξει την προσοχή πολλών ομάδων της λίγκας, ενώ μία καλή πορεία με τον Καναδά στο Παγκόσμιο θα στρέψει ακόμα περισσότερα βλέμματα πάνω του.