Η υπομονή κερδίζει τίτλους, οι super teams (προσωρινά) τις εντυπώσεις...

Η ονειρική πορεία και το πρωτάθλημα των Νάγκετς αποτελεί την πλέον αποστομωτική και οριστική απάντηση σε όσους επιμένουν να επενδύουν σε αγορασμένες υπερομάδες.

Η υπομονή κερδίζει τίτλους, οι super teams (προσωρινά) τις εντυπώσεις...

Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι οι Νάγκετς είναι πανάξιοι πρωταθλητές στο NBΑ. Έπαιζαν το καλύτερο μπάσκετ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έχοντας την πιο σφιχτοδεμένη ομάδα, η οποία αποτελεί προιόν συνέπειας, πλάνου και υπομονής.

Ήταν μακρύς ο δρόμος από το 2013, όταν ο GM Τιμ Κόνελι ξεκίνησε να χτίζει αυτήν την ομάδα. Άλλοι Οργανισμοί θα έπεφταν στην παγίδα να πετάξουν το πλάνο τους στα σκουπίδια και να πάνε στην εύκολη λύση: Να διαλύσουν το ρόστερ τους για φέρουν ένα σούπερ σταρ τύπου Ντουράντ.

Το είδαμε να συμβαίνει πολλάκις τα τελευταία χρόνια: Οι Νετς διέλυσαν την ομάδα που δημιούργησαν οι ίδιοι από τα σπλάχνα τους για να αποτύχουν παταγωδώς ξανά και ξανά με την τριάδα Ντουράντ - Ίρβινγκ - Χάρντεν. Οι Σανς... γλυκάθηκαν από την παρουσία τους στους τελικούς του 2021 και επιχείρησαν να δοκιμάσουν και εκείνοι με τον Ντουράντ. Οι Λέικερς μπορεί να πήραν το πρωτάθλημα της φούσκας, όμως η εμμονή τους να φέρουν και τρίτο σούπερ σταρ στο Λος Άντζελες τους στοίχισε.

Τι διαφορετικό έκαναν οι Νάγκετς σε σχέση με τους προναφερθέντες; Επέλεξαν να επενδύσουν στον Γιόκιτς, έναν φαινομενικά κακό αμυντικό και καθόλου καλό αθλητή. Το Ντένβερ είδε πίσω από αυτό το προσωπείο του Σέρβου σέντερ. Είδε την μπασκετική του ευφυία, τον απλό και αποτελεσματικό τρόπο που παίζει το παιχνίδι.

Επέλεξαν ακόμα να μην ανταλλάξουν τον Τζαμάλ Μαρεϊ, θυσιάζοντας σχεδόν 1.5 χρόνια, όταν υπέστη τον σοβαρό τραυματισμό του. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κερδίσεις την ψυχή και την καρδιά ενός παίκτη σου, από το να τον στηρίξεις σε μία πραγματικά δύσκολη στιγμή του.

Επέλεξαν να στηρίξουν τον Μάικ Μαλόοουν, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, γιατί έβλεπαν ότι με αυτόν τον προπονητή θα φτάσουν μέχρι τέλους. Ο τρόπος που δόμησε την ομάδα και έφτιαξε το παιχνίδι ήταν το κλειδί για το πρωτάθλημα.

Επέλεξαν να αποκτήσουν τον Άαρον Γκόρντον, βλέποντας ότι ήταν το κομμάτι που έλειπε. Όταν οι υπόλοιπες ομάδες έβλεπαν ένα αθλητικό μπασκετμπολίστα με έφεση στα καρφώματα, οι Νάγκετς είδαν τις αμυντικές του αρετές.

Οι ομάδες χτίζονται, δεν αγοράζονται. Θα υπάρξουν και αναποδιές και δυσκολίες, όμως με υπομονή και πίστη, ο τίτλος θα έρθει αργά ή γρήγορα. Ορισμένες ομάδες στο NBA αρνούνται να μάθουν το μάθημα και ας έχει γίνει πάθημα σε τόσες άλλες.