ΝΒΑ: Οκτώ αγωνιστικές ποινή στον Τζα Μοράντ για το όπλο

Στα μαλακά έπεσε ο Τζα Μοράντ, ο οποίος τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ με αποκλεισμό από 8 αγώνες της ομάδας του.

ΝΒΑ: Οκτώ αγωνιστικές ποινή στον Τζα Μοράντ για το όπλο

Ο Αμερικανός γκαρντ των Γκρίζλις είχε απασχολήσει το ΝΒΑ με την εξωγηπεδική συμπεριφορά του και συγκεκριμένα για την επίδειξη ενός όπλου στα sosial media.

Μετά από έρευνα του ΝΒΑ και τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος στον Άνταμ Σίλβερ, σε συνάντηση των δύο ανδρών, στον Μοράντ επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της ομάδας του για τα επόμενα 8 παιχνίδια (δεν θα πληρωθεί για το διάστημα αυτό).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το όπλο δεν ανήκει στον 23χρονο και οι Αρχές του Κολοράντο δεν βρήκαν επαρκείς λόγους να τον κατηγορήσουν με βάσει τους νόμους περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Ο Άνταμ Σίλβερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μοράντ, δήλωσε:

"Η συμπεριφορά του Τζα ήταν ανεύθυνη, απερίσκεπτη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη. Έχει επίσης σοβαρές συνέπειες δεδομένης της τεράστιας παρακολούθησης και επιρροής του, ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών θαυμαστών που τον προσέχουν. Έχει εκφράσει ειλικρινή μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του.

Ο Τζα μου έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι έχει μάθει από αυτό το περιστατικό και ότι κατανοεί πως οι υποχρεώσεις και η ευθύνη του απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις και στην ευρύτερη κοινότητα του NBA εκτείνονται πολύ πέρα από το παιχνίδι του στο γήπεδο".