Σακίλ Ο'Νιλ σε Μοράντ: «Δεν είσαι ράπερ, είσαι παίκτης NBA»

Ο Σακίλ Ο' Νιλ τοποθετήθηκε με σκληρά λόγια για το περιστατικό με το όπλο που έδειξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζα Μοράντ.

Σακίλ Ο'Νιλ σε Μοράντ: «Δεν είσαι ράπερ, είσαι παίκτης NBA»

Ο Τζα Μοράντ συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά το περιστατικό με το όπλο που έδειξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Γκρίζλις από την μεριά τους τιμώρησαν με δύο αγωνιστικές τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος στην συνέχεια ζήτησε συγγνώμη και απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία και το NBA έχει ξεκινήσει έρευνα κατά του Μοράντ, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως εάν αποδειχθεί πως είχε το όπλο μαζί του οποιαδήποτε στιγμή στις εγκαταστάσεις ή το αεροπλάνο της ομάδας του Μέμφις, αυτόματα θα τιμωρηθεί με 50 αγωνιστικές μακριά από τα παρκέ.

Ο Σακίλ Ο' Νιλ μιλώντας σε εκπομπή στο NBA TV τοποθετήθηκε με σκληρά λόγια γύρω από τα όσα συνέβησαν, ενώ παράλληλα προσπάθησε να συμβουλεύσει τον σταρ των Γκρίζλις.

«Ήταν κακή απόφαση και επιλογή. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό που έκανε. Αυτός ήταν που πάτησε το κουμπί στο κινητό του και έκανε το live. Αν δεν το έκανε αυτό, δεν θα μαθαίναμε τίποτα" ανέφερε αρχικά ο Hall of Famer σέντερ, για να προσθέσει στην συνέχεια: "Γιατί ήσουν σε στριπτιτζάδικο χωρίς μπλούζα, γιατί κυκλοφορούσες με όπλο και γιατί πάτησες το live; Πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις σε θέση όπου μπορούν να σου στερήσουν αυτά για τα οποία δούλεψες σκληρά», δήλωσε αρχικά ο άλλοτε NBAer και πρόσθεσε:

«Έχω δει τα βιντεο με τον πατέρα σου να σε προπονεί, ή αυτό που έχεις πάρει σπίτι στους γονείς σου. Υπάρχει το γράμμα του νόμου, τι μπορείς να πεις και τι να κάνεις, αλλά και η κοινή λογική. Στεναχωριέμαι για αυτόν, αλλά κυρίως για τους γονείς του και αυτά που περνούν.

Όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις μία κακή επιλογή επιλογή - όχι λάθος, αλλά κακή επιλογή - σκέψου τους γονείς σου, τα παιδιά σου. Δεν θα τον κατηγορήσω, ξέρει ότι έκανε λάθος. Αυτός όμως μπήκε σε αυτη τη θέση. Δεν ήταν ανάγκη να μπει live. Μπορούσε να μην το κάνει. Δεν είσαι ράπερ, είσαι παίκτης NBA. Δεν ξέρω από πού είσαι, ποιος κάνει παρέα με τον μπαμπά σου. Όταν εσύ παίρνεις μία απόφαση, πρέπει να είσαι έξυπνος. Πρέπει να σταματήσουμε να μπαίνουμε σε αυτή την θέση όπου ο κόσμος μπορεί να μας στερήσει αυτά για τα οποία έχουμε δουλέψει»

Ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Ο' Νιλ τόνισε:

«Δεν θέλω να ακούω τι θα κάνουν οι χορηγοί του. Έχουμε δει τι συμβαίνει στο παρελθόν όταν κάποιος παίκτης κάνει κάτι λάθος. Πρέπει να θυμόμαστε όμως ότι ο Μοράντ είναι αυτός που πήρε την απόφαση να κάνει ό,τι έκανε. Αυτός πάτησε το κουμπί. Αυτός το έκανε αυτό στον εαυτό του, δεν τον τράβηξε VIDEO κάποιος άλλος ενώ απλώς χόρευε. Δεν θα του επιτεθώ, πρέπει να αντέξει αυτά που έρχονται και ξέρω ότι έχει στήριξη. Οι φίλοι του όμως δεν πρέπει να λένε σε όλα ναι. Πρέπει να τον κρατούν στην τάξη. Αυτό κάνουν οι δικοί μου φίλο»