Καντέρ: Επικηρύχθηκε έναντι 500.000 δολαρίων από την κυβέρνηση της Τουρκίας

Ο Ενές Καντέρ είναι πλέον καταζητούμενος από την κυβέρνηση της Τουρκίας με την κατηγορία του «τρομοκράτη», έχοντας μάλιστα επικηρυχθεί έναντι 500.000 δολαρίων.

Καντέρ: Επικηρύχθηκε έναντι 500.000 δολαρίων από την κυβέρνηση της Τουρκίας

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσίευμα τα οποία επικαλούνται το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο Ενές Καντέρ εντάχθηκε στην λίστα των τρομοκρατών από την κυβέρνηση της Τουρκίας επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν και πλέον είναι καταζητούμενος. Ο NBAer μάλιστα έχει επικηρυχθεί έναντι 500.000 δολαρίων, ποσό που θα δοθεί σε οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για τη σύλληψή του.

Ο Καντέρ είναι γνωστός "πολέμιος" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν έχει διαστάσει αξιοποιώντας το δημόσιο βήμα του να τον χαρακτηρίσει «Δικτάτορα».

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ακύρωσε το διαβατήριό του το 2017, ενώ ο 30χρονος από το 2021 έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα προσθέτοντας στο επίθετό και τη λέξη «Freedom» (μτφ. Ελευθερία)

Μάλιστα, σε παλιότερες δηλώσεις του ο Καντέρ είχε πει χαρακτηριστικά πως εάν γυρίσει ποτέ στην Τουρκία θα είναι με εισιτήριο μιας διαδρομής, καθώς δεν θα καταφέρει να φύγει ποτέ.