Ιμπάκα για Πέρκινς: «Δεν υπηρετείς το άθλημα με αξιοπρέπεια» (vid)

Έξαλλος ο Σερζ Ιμπάκα με τα σχόλια του Κέντρικ Πέρκινς ότι ο Ισπανός έκρυβε την ηλικία του.

Ιμπάκα για Πέρκινς: «Δεν υπηρετείς το άθλημα με αξιοπρέπεια» (vid)

Έχει κριθεί πολλές φορές από τη στιγμή που εγκατέλειψε την δράση για να γίνει αναλυτής.

Ο λόγος για τον Κέντρικ Πέρκινς που αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια κάνοντας σχόλια πως ο Σερζ Ιμπάκα έκρυβε την ηλικία στο ξεκίνημα της καριέρας του στο NBA με τους Θάντερ.

Συγκεκριμένα και χωρίς να στηρίζει κάπου τη δήλωση του, είπε: «Ο Κέβιν Ντουράντ είναι μόνο 23 ετών, ο Γουέστμπρουκ 22, ο Χάρντεν 22 και ο Ιμπάκα 21. Λοιπόν, ο Ιμπάκα ήταν μάλλον 30 εκείνη την εποχή. Γνωρίζουμε ήδη πώς κάποιοι λένε ψέματα για την ηλικία τους...»

Όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έκρηξη του Ισπανού σέντερ που έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο στο twitter:

«Γεια σου, Κέντρικ, συνήθως επικεντρώνομαι στα καλά πράγματα και δεν με πιάνουν αυτά που λέγονται για μένα. Αλλά είναι μεγάλη απογοήτευση για μένα που κάποιος με τον οποίο μοιράστηκα ένα καμαρίνι διαδίδει πράγματα που δεν είναι αληθινά για να είναι σχετικά στην τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να μιλήσετε για το παιχνίδι μου αν δεν το κάνω καλά, κάτι τέτοιο δεν θα μου φανεί ποτέ κακό. Αυτό όμως που δεν είναι αποδεκτό είναι να προχωρήσουμε παραπέρα χωρίς λόγο. Είναι ασέβεια για μένα, και νομίζω επίσης για πολλούς Αφρικανούς που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν αβάσιμες κατηγορίες όπως αυτή. Αν ήμουν 30 όταν ήμουν στους Θάντερ, τι είμαι τώρα... 45; Η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν έχω πει ποτέ ψέματα για την ηλικία μου και έχω δουλέψει πολύ σκληρά κάθε μέρα χωρίς να απατήσω ή να απατήσω και χωρίς ποτέ να με αποβάλουν.

Όλοι στο ΝΒΑ ξέρουν ότι είναι έτσι. Απάτησες και δεν σεβάστηκες το άθλημά μας. Αν και είμαι απογοητευμένος, δεν εκπλήσσομαι που θα προέκυπτε κάτι τέτοιο από κάποιον που πήρε την τρέχουσα δουλειά του παραβιάζοντας τους όλους τους κώδικες και διαδίδοντας ψέματα για δύο πρώην συμπαίκτες και φίλους όπως ο Ντουράντ και ο Γουέστμπρουκ. Όταν ο KD είχε μια κακή μέρα, του έκανες κριτική κρυφά. Όταν ο Ρας έπαιζε άσχημα, τον ενοχλούσες. Δεν ήσουν σημείο αναφοράς σε αποδυτήρια και στα ΜΜΕ συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο. Καταλαβαίνω ότι όλοι πρέπει να έχουν δουλειά και πρέπει να κερδίζουν χρήματα για να φροντίζουν την οικογένειά τους, αλλά είσαι απόδειξη ότι δεν το κάνουν όλοι με τάξη και αξιοπρέπεια. Έχεις πάει πολύ μακριά αυτή τη φορά και θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα για σένα, αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.»