Λεμπρόν για Νοβίτσκι: «Ο καλύτερος μη Αμερικανός που έπαιξε στο NBA»

Το εγκώμιο του Ντιρκ Νοβίτσκι έπλεξε σε δηλώσεις του ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά τη χριστουγεννιάτικη αναμέτρηση των Λέικερς με τους Μάβερικς.

Λεμπρόν για Νοβίτσκι: «Ο καλύτερος μη Αμερικανός που έπαιξε στο NBA»

Για τον Ντιρκ Νοβίτσκι κλήθηκε να μιλήσει ο Λεμπρόν Τζέιμς με αφορμή την τοποθέτηση αγάλματος του Γερμανού θρύλου έξω από το γήπεδο των Μάβερικς.

Ο κορυφαίος παίκτης της γενιάς μας χαρακτήρισε τον Γερμανό άσο ως τον καλύτερο μη Αμερικανό όλων των εποχών, κάνοντας ειδική αναφορά για το σουτ του και ειδικά το fadeaway που όπως τόνισε ήταν αδύνατο να κοπεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έτσι ακριβώς έπρεπε να γίνει. Το fadeaway σουτ με το ένα πόδι! Δίχως την παραμικρή αμφιβολία.

Ο Ντιρκ είναι θρύλος. Είναι είδωλο. Νομίζω πως είναι ο καλύτερος μη Αμερικανός όλων των εποχών. Τον βάζω στην ίδια κατηγορία με τον Τζινόμπιλι. Όμως αυτά που έφερε εδώ... Όσα πρόσφερε σε αυτή την πόλη...

Ο Ντιρκ ήταν "κρύο" αίμα. Ήταν εκείνος που όρισε ουσιαστικά το ψηλό stretch τεσσάρι. Δεν μπορούσες να βάλεις πιο κοντό παίκτη να τον μαρκάρει γιατί ήταν τόσο μεγαλόσωμος. Δεν μπορούσες να βάλεις έναν αργό ψηλό πάνω του γιατί ήταν τόσο γρήγορος με το πρώτο βήμα που έκανε. Και σίγουρα, δεν μπορούσες ποτέ να μπλοκάρεις το σουτ του Νοβίτσκι!

Ήταν το σουτ πίσω από το κεφάλι, θύμιζε το σουτ του Λάρι Μπερντ. Όταν μιλάς για τα κορυφάια "4άρια", ο Νοβίτσκι είναι εκεί μαζί με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, τον Τιμ Ντάνκαν, τον Κέβιν Γκαρνέτ, τον Κέβιν ΜακΧέιλ».