Μπέβερλι: Η απάντηση στους επικριτές του

Στους επικριτές του απάντησε μέσω του podcast του ο Πάτρικ Μπέβερλι για την καριέρα του στο NBA

Μπέβερλι: Η απάντηση στους επικριτές του

«Μόνο 3.400 έχουν παίξει στο NBA και είμαι ένας από αυτούς», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πάτρικ Μπέβερλι σε όσους κατακρίνουν την αξία του και τη θέση του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έχει δεχτεί σκληρή κριτική ανά τα χρόνια παρότι κατάφερε να καθιερωθεί στο μαγικό κόσμο του NBA ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της γενιάς του. Ο Μπέρβελι επελέγει το 2009 στη θέση 42 τη δεύτερου γύρου του Draft από τους Λέικερς οι οποίοι όμως δε του πρόσφεραν εγγυημένο συμβόλαιο.

Ακολούθησε καριέρα στην Ευρώπη παίζοντας αρχικά στην ουκρανική Ντινπρό, για συνεχίσει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2009/10, και την επόμενη σεζόν στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Για να φτάσουμε στο 2012 όταν οι Ρόκετς του πρόσφεραν εγγυημένο συμβόλαιο και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο σκληροτράχηλους αμυντικούς της Λίγκας στο πλευρό του Τζέιμς Χάρντεν.

Φέτος αγωνίζεται στο πλευρό του Λεμπρόν Τζέιμς στους Λέικερς ως βασικός πλέι-μέικερ έχοντας 5.3 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και σχεδόν 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Διάβασα ένα στατιστικό πριν λίγες ώρες το οποίο έλεγε ότι μόνο 3.400 παίκτες έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Tο φοβερό είναι ότι το στατιστικό αυτό μετράει και παίκτες που έχουν αγωνιστεί και σε 1 ματς. Μόλις 1.300 από αυτούς είναι εν ζωή. Στην Γη ζουν 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι».