Aϊζάια Τόμας: «Δεν έχεις ευκαιρία με τα δεκαήμερα συμβόλαια»

Το καθεστώς με τα δεκαήμερα συμβόλαια σχολίασε σε συνέντευξή του ο Αϊζάια Τόμας.

Aϊζάια Τόμας: «Δεν έχεις ευκαιρία με τα δεκαήμερα συμβόλαια»

Καθοδική πορεία έχει η καριέρα του Αϊζάια Τόμας τα τελευταία χρόνια.

Ο δαιμόνιος γκαρντ μετά την εκπληκτική σεζόν τo 2016/17 με τους Σέλτικς όπου μετρούσε 28.9 πόντους και 5.9 ασίστ κατά μέσο όρο δεν έχει ξαναβρει τον εαυτό του μετά κι από το σοβαρό τραυματισμό στους κοιλιακούς.

Το αποτέλεσμα; Τα τελευταία χρόνια να βρίσκει μόνο δεκαήμερα συμβόλαια, με τις ομάδες να μη τον εμπιστεύονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα αυτό - που ισχύει για πολλούς παίκτες που ψάχνουν την τύχη του στο μαγικό κόσμο του NBA - σχολίασε σε συνέντευξη του σε αμερικανικό δίκτυο λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε σου δίνεται καμία ουσιαστική ευκαιρία υπό αυτό το καθεστώς.

«Όταν υπογράφεις ένα δεκαήμερο συμβόλαιο, έχεις ουσιαστικά τρία παιχνίδια για να δείξεις πως αξίζεις μια θέση στο ρόστερ. Είναι γενικά μια δύσκολη κατάσταση διότι όταν ψάχνεις ομάδα φυσικά και θα υπογράψεις δεκαήμερο, αλλά συνήθως δεν σου προσφέρουν διότι δεν σου δίνεται πραγματική ευκαιρία για να αποδείξεις πράγματα», τόνισε ο πρώην άσος των Σέλτικς.

Την περασμένη σεζόν ο Τόμας αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες με δεκαήμερα συμβόλαια (Λέικερς, Μάβερικς, Χόρνετς), με μόνο τους Χόρνετς να τον υπογράφουν - το Μάρτιο όμως - για το υπόλοιπο της σεζόν.